Mye dårlig, men noen lyspunkter i Minsk

Det ble stort sett nedturer for de norske løperne i Minsk da verdenscupen 2019/20 startet. Herfra kan det bare gå oppover!

Verdenscupåpningen ga ellers en hel del overraskende resultater. F.eks. gikk den gamle mester Sven Kramer et av sine svakeste løp i karrieren og ble nr. 13 på 5000 m. Han var kvalifisert for 1500 m, men der kom han aldri til start. Sprintstjernen Vanessa Herzog ble disket på 500 m etter uroligheter på startstreken, og hun må dermed gå i B-gruppa neste gang. Vi nevner også kineseren Ning, som kom fra det store intet sist sesong, og som nå omtrent er best i verden på 1000 m.

De russiske løperne viste at de gode resultatene på hjemmebane ikke var et blaff. Spesielt verdt å nevne er vel tross alt en viss Juskov – nr. 3 i comebacket på 5000 m lar seg høre! På 1500 m ble han nr. 2.

 

Tunge forhold i Minsk

Minsk er nok en av de innendørsbanene som krever mest innsats for å oppnå gode tider. Figuren viser hvordan baneforholdene varierer fra bane til bane, og én strek indikerer to prosent forskjell. Dette betyr altså at man kan trekke fra mellom 2 og 2,5 sekunder på en 1500-metertid i Minsk Arena, for å se hva tilsvarende løp ville ha gitt på en rask bane som Inzell.

raskhet Minsk.png

 

Formbarometeret

Formbar Minsk.png

Vi kommer ikke utenom å snakke litt mer om de norske løperne. Mange av dem virket rett og slett tunge og overtrente, og i så fall kan vi forhåpentlig se en del positive endringer allerede førstkommende helg. Flere av løperne viste faktisk noe framgang allerede på siste dag i Minsk.

I tabellen nedenfor viser vi hvordan den enkelte har gått opp (+) eller ned (-) på Skøyterankings distanselister som følge av resultatene i Minsk. Mange røde felter indikerer at det samlede inntrykket er mer negativt enn positivt.

Formbar-Minsk2.png

Klikk her for å se tabellen i større utgave!

 

«Lex Suomalainen»

Som vi skrev om i forrige uke ble Norge frarøvet A-gruppeplass både på 1000 og 1500 m for kvinner pga. en ny regel som ble innført denne sesongen. Men virket regelen etter den uttalte hensikten? Det kan man lese mer om i vårt diskusjonsforum.

 

Verdenscupen fortsetter med nye sjanser for de norske løperne allerede på fredag. Da håper vi at flere piler peker oppover, og vi kan også håpe at Camilla Lund er tilbake fra sitt sykefravær.

Resultater verdenscupen i Minsk

 

Bildet av Sofie K. Haugen er hentet fra Facebook-siden til Stavanger Sandnes Skøyteklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *