TV: Skru over til Viasat 4!

I juli fikk vi beskjeden om at skøytemesterskapene og verdenscup for de kommende sesongene skal ivaretas av NENT Group (TV3, Viasat 4, Viaplay). Her er litt praktisk informasjon i den forbindelse.

Det er altså slutt på en årrekke med skøytesendinger fra den «gode, gamle» NRK-sporten. Fra 2020 til og med 2023 disponeres rettighetene av NENT Group, både når det gjelder hurtigløp og kunstløp. Fra før har de for øvrig også sikret seg rettighetene til å sende nordiske grener og alpin skisport, men dette gjelder først fra 2021-sesongen.

Les mer (Medier 24)

I følge kommunikasjonsrådgiver Thomas Horni i NENT Group skal alt av hurtigløp vises på kanalen Viasat 4. Dette er en såkalt åpen kanal, som inngår i de fleste kanalpakkene av typen Get, Altibox, Canal Digital).

Vi stilte spørsmål ved om også de veldig lange sendingene, som for eksempel lørdagen under VM på Hamar, vil komme i sin helhet på Viasat 4? Når det først er VM på hjemmebane tipper Horni at alt blir sendt, selv om dette naturlig nok ikke kan bekreftes i sendeskjema så lenge i forveien.

Men vil man være garantert å få se alt av innhold fra verdenscup og mesterskap, så er det uansett et greit alternativ å  kjøpe et abonnement på nett-TV: Viaplay. Det aktuelle abonnementet heter «Total» og koster kr 329 pr. måned. Da vil også tilgangen være sikret til komplette sendinger (uten reklame) fra hurtigløp, kunstløp og kortbaneløp.

 

Kommentatorer

Et stort spørsmål som alltid kommer fram når det gjelder skøyter og TV: Hvem skal kommentere? Nå er det avklart at to gamle kjenninger dukker opp bak mikrofonen: hovedkommentator blir Even Wetten og sidekommentator Mikal Flygind Larsen. Er ikke disse to litt for like i stilen og kompetansen? Vi får bare håpe at de greier å utfylle hverandre og gjøre en god jobb sammen.

Skjermbilde-2019-10-16-kl.-22.00.21.png

(bilde fra Viaplay.no)

Hva så med tilbudet ellers? Blir det studiosendinger og intervjuer fra indre bane? Det som er klart foreløpig, er at det blir skøytestudio i forbindelse med verdenscupåpningen i Minsk. Programleder blir Kaja Snare.

Verdenscupen begynner fredag den 15.november 2019, og sendingene går som sagt fra Minsk, Hviterussland. Foreløpige sendetider:

 • fredag 1500-1900
 • lørdag 1230-1545
 • søndag 1230-1545

 

Youtube

Det internasjonale skøyteforbundet ISU offentliggjorde nylig at de vil sende alt av verdenscup og mesterskap direkte på Youtube fra kommende sesong. I praksis vil slike sendinger ikke være tilgjengelig med norsk IP-adresse, slik at den som vil se disse sendingene fra Norge blir nødt til å bruke en såkalt VPN-løsning.

8 kommentarer om “TV: Skru over til Viasat 4!

 1. Flott hvis man bruker Viasat4 til å sende stevnene i sin helhet! Dette er en etablert kanal som er med i alle grunnpakker.
  Håpet er at Viasat satser på verdenscupen. I fremtiden får vi jo kun ett VM per sesong osv.
  Virkemidler for økt fokus på verdenscupen: Formidling av regelverk, og spenningsoppbygging i så måte ved å fokusere på Entry List, trekning og konstituering av A-grupper på hver distanse fra gang til gang. Lange studiosendinger i forkant (jfr. fotballsendinger) hadde jeg gladelig byttet ut med et ukentlig, aktuellt magasinprogram på onsdager hvor man formidlet, informerte og fordypet seg litt i skøytesportens aktualiteter.
  For å bygge opp strømmetjenesten Viaplay PÅ NETT, ville jeg reklamert for at man kunne sett skøytesendingene når man ville (har selv kun gammeldags lineær-tv uten chromecast og bredbånd…), og ikke minst sendinger fra B-gruppene (kom igjen ISU).

 2. Vil gratulere TV4 for en flott gjennomført skøytehelg!!! Vi, «gamle skøyte-entusiaster» er storfornøyd.
  Må innrømme at jeg var noe skeptisk.
  MVH

 3. Da er første WC helg unnagjort. Resultatene ble jo ikke helt som håpa på, men vi får krysse fingre for at det skjer etter hvert. En liten framgang på 1500 m for herrer i dag i alle fall.
  Syntes sendingene på tv var greie. Slapp reklamepauser midt under løpa. Og godt med intervjuer og kommentarer både før, under og etter løpa. Så det ble bedre enn jeg frykta.

  1. Har ikke Viaplay selv, men jeg har forstått det slik at sendingene blir liggende noen timer i etterkant, deretter blir de visst fjernet. Man er i praksis nødt til å ta opp fra TV-sendingen hvis man vil ha tilgang for ettertiden.

 4. Liker å se kunstløp/isdans, men kan ikke finne sendinger!..
  Ser veldig fram til hjelp

  1. Nesten alt av kunstløp er avlyst denne sesongen, også EM som skulle ha vært nå i januar. VM i slutten av mars er foreløpig ikke avlyst, men vi får se. Det blir i så fall på TV3 eller Viasat 4.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *