Nå kommer Norgesranking!

Etter å servert oss globale rankinglister gjennom ni (!) sesonger, er nå teamet bak Skøyteranking klar til å gå et steg videre. Gjør deg klar for (fanfare……) Norgesranking!

Sist helg startet årets Norgescup-sesong i Stavanger, og så snart stevnet var overstått ble de aller første Norgesrankinglistene lagt ut på Skøyterankings nettsider.

Resultater fra Norgescup 1 i Stavanger

Hva er så Norgesranking? Navnet forteller kanskje det meste: Dette er oversikten over Norges beste skøyteløpere, rangert pr. distanse – verken mer eller mindre.

Norgesranking bygger sine lister på resultater i Norgescup og NM. Det man vil oppdage dersom man tar en titt på de aller første listene, er at noen av dem ikke helt har «gått seg til», dvs. man kan stusse litt over at enkelte løpere er høyere oppe enn forventet – og motsatt. Dette skyldes rett og slett at selve grunnlaget er litt for tynt ennå, og tanken er selvsagt at etter hvert som tiden går vil også listene bli mer «korrekte» enn de er nå. For hver eneste konkurranse betyr at løpere beveger seg opp og ned på poengstigen som ligger til grunn for listene.

På samme som i de ordinære listene er det Elo-prinsippet som brukes, og dette betyr blant annet at det er en teoretisk sammenheng mellom poengavstanden mellom to løpere og styrkeforholdet mellom de samme løperne. Les mer om dette her, men et eksempel kan kanskje illustrere hvordan systemet fungerer i praksis:

Magnus B. Haugli er ranket 130 poeng lavere enn Kristian Ulekleiv på 1500 m. Dette tilsier at Hauglis sjanse for å tape mot Ulekleiv er anslått til 68 %. Dersom han til tross for dette skulle gå fortere på distansen i neste konkurranse, vil han vinne 68 % x 15 = 10,2 rankingpoeng – samtidig som Ulekleiv taper 10,2 poeng.

I tillegg vinner/taper løperne også poeng i forhold til alle andre løpere som deltar i samme konkurranse. Legg for øvrig merke til at tidene betyr ingenting i denne sammenhengen: Om løpet vinnes på 1.45 eller 1.50 spiller altså ingen rolle. 

Den som etter dette er nysgjerrig på hvordan Norgesrankingen ser ut foran neste runde i Norgescupen, kan se selv ved å klikke her.

Ellers anbefaler vi også en tur innom vårt diskusjonsforum med informasjon om Norgescup 2 på Hamar, som starter kommende lørdag.

Skøyter til tusen.png

Fra Norgesrankings eget oppsett. Se resten ved å klikke på lenken ovenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *