31.oktober-3.november Kolomna Russisk mesterskap, enkeltdistanser
8.-10.november Inzell Tysk mesterskap, enkeltdistanser
23.-24.november Enschede Junior verdenscup 2

Skøyteresultater kan finnes enkelt hos SpeedskatingResults eller SpeedskatingNews.

Illustrasjon: pexels.com

11 kommentarer om “Dette skjer i høst

1. Et utvalg dette selvsagt. Ville ha tatt med løp i Bejing 10.-12. oktober også siden Kina har vist framføtter på forsesongen, og dette er den kommende OL-arenaen. Står på lista over Internasjonale, sanksjonerte løp som dog viser seg å ikke være noen garanti for at løp ikke kan bli avlyst?
    Den opprinnelige, første lista som publiseres (og senere revideres EN gang):
    Enkelte tilføyninger og strykninger av hele stevner kan tydeligvis skje både på denne, og den reviderte som kommer i oktober en gang. Flytting av datoer, og endring av stevneinnhold ditto. Calendar of Events skal fange opp dette underveis, men både listede løp i Hailar og Changchun nylig har jeg ikke funnet resultater fra. Ikke vært på kinesiske sider.
    Det er visstnok en treukersfrist for å få nye stevner godkjent.
    Stusser litt over at verdenscuputtaket til Nederland står på lista, da reglene sier at løpere fra minst to land må være påmeldt, og delta. Nå har jo de fleste løpere i utgangspunktet antakelig klart tidskravet til verdenscupen, men igjen ett av disse små spørsmålene som bidrar til at det blir litt vanskelig for nysgjerrige å knekke koden for å skjønne systemet.
    En litt mer utfyllende «ufiltrert» stevneliste forefinnes her:
    Nasjonale mesterskap er gyldige for å notere godkjente tider både til mesterskap og verdenscup. Som eksempel er det i helgen åpent, internasjonalt tsjekkisk mesterskap i TM i Polen. Dette stevnet står IKKE på lista over godkjente internasjonale løp. Det gjør derimot et senere åpent, internasjonalt hviterussisk mesterskap i Minsk.
    Haarberg har ovenfor med det japanske enkeltdistansemesterskapet. Det står ikke på noen av de ovennevnte lister, i tillegg må det jo være en underskog av stevner i slike land. Norgescup står til sammenlikning gjennomført på lista over godkjente løp, og det pleier alltid å være en og annen ikke-norsk løper med i slike stevner.

2. …så dukker altså omsider resultater fra stevnet i Changchun opp, men slik jeg leser det, så oppfylles ikke kravet om at to nasjoner må delta for at tider herfra skal kunne gjelde som kvalifiseringstider. SpeedskatingResults er enig, og kaller stevnet «National Competition».

3. Du studerer dette grundig. Jeg er stevnearrangør og inviterer til internasjonalt skøytestevne: Altså at jeg inviterer utlendinger til å delta, ønsker dem velkommen. Stevnet tas inn på listene til ISU. Men så er det ingen som biter på, bare nasjonale løpere til start. Mister da stevnet status og prestisje, fra internasjonalt til nasjonalt? Videre, hvis én eneste utlending dukker opp, kanskje en slenger i M35, vil det gjøre susen?

4. Dette er det jo egentlig andre enn meg som bør svare på!!
    Men slik jeg har forstått reglene og blitt opplyst om, så mister stevnet statusen som International Competition om ikke kravene til et slikt stevne oppfylles. Krav om påmelding, og deretter deltakelse fra minst to land er ett slikt krav. Slik jeg leser reglene – men andre bør bekrefte at det er riktig tolket – , så skiller man mellom junior, senior og master når det gjelder konkurranser i denne kategorien. Et stevne kan f.eks. i utgangspunktet være NM-Master som på Hamar forrige sesong, men så la man til internasjonale kvalifiseringsløp (Open Qualification Races eller noe slikt) i samme stevne for å prøve å få flere under tidskravene i forhold til det å kunne delta innenfor tildelte kvoter i WC5 senere samme sted. Husker f.eks. at Marit Fjellanger Bøhm prøvde seg. Da var det en forutsetning at minst EN løper fra et annet land deltok i seniorklassen. Tidsfristen for å melde inn en «International Competition» later til å være hele 5 uker forøvrig – ikke tre. Stevnet på Hamar var meldt inn, og sto på lista som et Master-stevne, men om man slipper unna med litt kortere frist i tilfeller hvor stevner får en slik tilleggsstatus med utvidet program vet jeg ikke. Innmeldte stevner kan forøvrig både utsettes og avlyses.

5. Bare ta kontakt hvis ikke stevnet dit har utlendinger. Som Dansker bosatt i Norge kan jeg redde sånne løp 😛

6. He, he. Burde også kunne gå an finansiere langturer på det konseptet der. Mest aktuelt da er vel Nord-Korea (vi får håpe at de ikke ser negativt på utenlandsk innsyn i interne skøyteanliggender).

1. På -80 tallet var det av og til internasjonale stevner i Nord Korea. Sovjetløpere, ikke de beste, men noen CCCP løpere gikk løp i DRPK. Det er vel ikke mer enn 10 – 15 år siden at alle banerekordene satt av Sovjetløpere ble overtatt av nordkoreanere.

1. Litt forklaring hadde gjort seg, i stedet for bare lenker. Så vidt jeg kan skjønne er poenget at man bygger to haller parallelt i Beijing, hvorav den som nå er ferdig ikke er OL-hallen?!

7. Joda slik er det nok. 🙂 Det fremgår ganske så klart av lenke 1. Poeng til Sasha Krotov. Lenke nummer to er lagt til for at lesere selv skal sjekke resultatene og finne ut at det bare var kinesere til start. Var det da et godkjent, internasjonalt løp?