Nyhetsrunden

En spennende skøytesesong er kommet godt i gang, og det er allerede notert en ny verdensrekord, riktignok av den uoffisielle typen. Her kommer vår oppsummering av siste måneds skøytenyheter!

 • I Sørmarka Arena var det sist helg såkalt «Stavanger Open», og her deltok mange av de nest beste norske løperne både lørdag og søndag. Det beste resultatet var muligens Pål M. Kristensens 36,13 – ny personlig rekord med ett hundredels sekund.
 • De aller beste nordmennene har vært i Inzell og konkurrert nå i oktober, og det har også stort sett alle nederlenderne vært – i tillegg til mange andre. Vi setter en pluss i margen for Odin By Farstad, som har gått gode løp på alt fra 500 til 3000 meter. Denne sesongen kan vi få gjennombrudd for 21–åringen fra Falken.
 • Aller mest imponerende så langt har nok likevel verdensmester Patrick Roest vært. I det nederlandske klubbmesterskapet i Heerenveen var han kun 0,89 sekunder fra Eskil Erviks verdensrekord på 3000 m! Dette var tidenes raskeste løp på en lavlandsbane. Og formen er tydeligvis fortsatt god; i Inzell sju dager seinere gikk Roest tidenes nest raskeste 5000-meter på europeisk bane: 6.08,69.
 • Årets første nasjonale allroundmestere ble kåret allerede i september, og det var uvanlig nok Tsjekkia som sto for dette. Mesterskapet ble avholdt i Polen:

nasj.png

 • Vi har muligens kommet et skritt nærmere en avklaring når det gjelder om, og i så fall når det skal avholdes NM enkeltdistanser denne sesongen. I følge Norges Skøyteforbunds uttakskriterier er det mulig å kvalifisere seg til enkeltdistanser i forbindelse med NM i Asker. Det er vanskelig å tolke dette på annen måte enn at det skal utdeles medaljer på enkeltdistansene, men dette står i direkte motstrid til offentliggjort vedtak fra skøytetinget i Kristiansund:

«NM enkeltdistanser arrangeres som et separat stevne, primært i romjula.»

 • Norges Skøyteforbund har også offentliggjort uttakskriterier til verdenscup og internasjonale mesterskap. Det viktigste budskapet her er nok at kvotene vil bli fylt så langt det lar seg gjøre i verdenscupen i november, mens det blir trangere nåløye i desember.
 • Den etterlengtede kunstisbanen i Lærdal har fått en bevilgning på kr 250 000 fra Sparebanken Vest. Les mer på Porten.no.
 • Alle har vel etterhvert fått med seg at Sverre L. Pedersen og Simen S. Nilsen var uheldige og falt av sykkelen under trening i slutten av september. En ulykke kommer sjelden alene, viser det seg:

Den tidligere skøyteløperen Yep Kramer ble påkjørt av en buss da han var ute og syklet sist torsdag. Ifølge kringkasteren NOS ble han utskrevet fra sykehuset på lørdag.

Og som om ikke dette var nok: Utrolig nok greide Yeps sønn Sven å bli påkjørt av en bil da han var ute og trente på sykkel lørdag morgen. Han har pådratt seg en kneskade, og nå er det uklart når han kan konkurrere igjen. Se Svens Instagram-rapport fra hendelsen her.

sk.png

         (Fra instagram.com/svenkramer)

7 kommentarer om “Nyhetsrunden

 1. Tips: Kikk litt innom forumet også, og bidra gjerne der, og under artiklene! Har et klart inntrykk av at flere og flere er innom. Eksempelvis er det en «Kina-tråd»på forumet, men også en mer generell «sesong-tråd». I den tråden la jeg den 10/10 ut et spørsmål om OL-banen faktisk var ferdigstilt. Ellers så anbefaler jeg akkurat nå «Sverige-tråden». Så til Facebook-folket vil jeg si: Vi konkurrerer ikke mot hverandre – vi kompletterer hverandre. I det bildet hører også VGD m.fl. med.

 2. Odin By Farstad må vel være en etterkommer etter Sverre Farstad…?

 3. Ane og Odin By Farstad går på skøyter og representerer Sportsklubben Falken i Trondheim. Det samme gjorde Sverre Farstad. Men det er ikke noe slektskap mellom dem ellers.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *