Kraftig framgang på jentefronten

Ser vi resultater av Jenteløftet denne sesongen?

Vi ser på resultatene for Mini allround.

Ved sesongslutt 2017/18 var det 13 norske kvinner gjennom tidene som hadde bedre enn 164 tidspoeng på kombinasjonen 500 – 1000 – 1500 – 3000 meter. Sju av disse 13 var aktive – men bare tre satte personlige rekorder sesongen 2017/18; Ragne Wiklund (18) gjorde det på alle distanser!

Status midt i januar sesongen 2018/19 er fortsatt at vi har disse sju aktive (Njåtun, Bøkko, Wiklund, Haugen, Bjertnes, Lund og Ripsrud).

Bare Wiklund har satt personlige rekorder. Til gjengjeld har hun forbedret seg på tre distanser og mangler fem hundredeler på 500 m. Hennes personlige rekorder er nå 40,64 – 1.17,33 – 1.57,62 – 4.07,31, som gir poengsummen 159,734 – en framgang på imponerende 2,782 tidspoeng.

Konklusjon: Det må vel innrømmes at i toppen blant kvinnene står det ikke bare hyggelig til. Vi må håpe at resten av sesongen viser et noe bedre bilde.

 

…men mange yngre løpere viser svært hyggelige ting!

Av 23 aktive norske damer som har bedre poengsum enn 183 tidspoeng, har foruten Wiklund 13 løpere forbedret sin adelskalenderstatus inneværende sesong:

mini ad.png

Mest imponerende er norsk-franske Arwen Szygenda (16) fra Sør-Fron, som har forbedret seg med vel 12 tidspoeng denne sesongen. Nå er hun vel norsk som noen, og tok bronse i junior-NM (allround) sist helg.

Stavangers Julie Lu Sægrov Aske (16) har mange år igjen som junior, og har en forbedring på nesten ni tidspoeng.

Vi må også legge merke til en annen jente fra Oppland og Toten, Kari-Celine Reiss-Jacobsen (16), som også viser talent for de lengre distanser. Av de 13 løperne i oversikten ovenfor er det vel bare fire vi må betegne som rene sprintere.

Vi kan ellers merke oss:

  • 12 av disse 13 er ennå juniorer – og representerer 9 klubber
  • seks har en forbedring på mer enn tre tidspoeng

 

mini ad 2.png

Venstre: Julie Lu S. Aske (Facebook/SSSK) – Høyre: Kari-Celine Reiss-Jacobsen (EF Sportsfoto)

 

P.S. Visste du at Norge har landskamp mot Nederland og Tyskland førstkommende helg? Det er junior B – og junior C – løpere som konkurrerer, og flere fra lista ovenfor skal være med. Landskampen går i Groningen, Nederland. Heia Norge!

Les også: Arwen stiller med flagget på brystet (Dølen)

 

(skrevet av T. Stenseng)

Bildet øverst: Arwen Szygenda under NM junior sist helg (EF Sportsfoto)

2 kommentarer om “Kraftig framgang på jentefronten

  1. Bra artikkel. Se på tida til J.L.S Aske på 3000 igjen. Hun gikk fortere under NM.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *