Mini adelskalender – skryt til Nord-Odal

Jenteløftet – ser vi nå resultater på Mini allround?
Ved sesongslutt er dette de 13 norske kvinnene gjennom tidene som har bedre enn 164 tidspoeng på kombinasjonen 500 – 1000 – 1500 – 3000 meter:

 

adel kv18.png


Vi ser at av disse 13 er 7 aktive – men bare 3 satte personlige rekorder sist sesong – Ragne Wiklund på alle distanser!


Det må vel innrømmes at bredden blant kvinnene enda står mer tilbake enn ønskelig. Bare 4 av kvinnene er å finne på Evert Stenlunds adelskalender. Ida Njåtun som best er på en hederlig 15. plass.

Siste sesong er nok noe preget av at avslutningsløpene i Calgary ble avlyst, og dermed fikk få av kvinnene sjansen på den rekordraske isen.

Av aktive norske damer som sammenlagt har bedre poengsum enn 183 tidspoeng, har foruten de nevnte 3, disse 13 forbedret sin adelskalenderstatus 2017/18:
adelk18-2

 

Vi kan merke oss:
• 10 av disse 13 var juniorer siste sesong
• 5 har en forbedring på mer enn 5 tidspoeng
• Nord-Odals løpere Gina Engebråten og Sarah Marie Sanderud har en framgang som er imponerende. Samme klubb har også resultater blant guttene som tilsier at klubben kanskje har noe å lære bort? Ikke minst til dem som skal ta Jenteløftet opp enda et nivå.

Se Evert Stenlunds mini adelskalender her

(bla nedover for å finne den)

 
Liten adelskalender (500, 1500, 3000, 5000 m) omtaler jeg ikke, da det bare er nevnte Ragne Wiklund som har en framgang å skrive hjem om. Har for få av damene våre ambisjoner om å takle 5000 m på en bra måte?

Liten adelskalender for Norge (Norges Skøyteforbund)

 

(skrevet av T. Stenseng)

Bildene: Gina Engebråten og Sarah M. Sanderud (fra hjemmesiden til Nord-Odal IL)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *