Nyhetsrunden

Med ujevne mellomrom har vi hittil presentert kavalkader av nyheter fra inn- og utland. Dette skal nå bli en månedlig foreteelse, og hvis det går som vi ønsker kan man notere seg den 15. som en nøkkeldato – hver måned altså. 

  • Norgescupens runde 5 gikk på Hamar i midten av desember, og der var det sammenlagt som gjaldt. Vinnere i seniorklassen ble Carina Jagtøyen / Kristian S. Reinton (sprint); og Marit F. Bøhm / Kristian Ulekleiv (allround).

 

  • Videre har det vært en runde etter nyttår – nemlig i Stavanger, hvor Jagtøyen og Bøhm fikk distanseseire, og Ellen Bjertnes vant den ene 500-meteren. I klassen for menn vant Reinton, Simen Kroken, Odin B. Farstad, Ole B. Næss og Magnus B. Haugli enkeltdistanser. Vi noterer oss også at Julie N. Samsonsen fikk se 39-tallet for første gang på 500 m, og hun er dermed klar for senior-verdenscup på Hamar (se nedenfor)!

Sammenlagt leder fortsatt Guro Bergstrøm og Runar N. Krøyer Norgescupen for senior, to runder før slutt. Norges Skøyteforbunds Norgescup-meny

 

  • Aftenpostens gullmedalje for årets beste idrettsprestasjon i 2018 er tildelt Håvard Lorentzen. I følge Aftenposten lå norsk skøytesport på dødsleiet før OL 2018. Dette er vel mildt sagt diskutabelt, men vi anbefaler likevel en veldig god artikkel som i sin helhet er lagt ut på avisas nettsider.

 

  • Norges lag til verdenscupen på Hamar i begynnelsen av februar er offentliggjort. Det samme gjelder laget til verdenscup for junior/neosenior i Helsingfors neste helg. Les uttakene her.

 

  • Denne sesongen er mer enn vanlig varierende når det gjelder hvilke baner de beste konkurrerer på, og dermed er det ikke nødvendigvis så lett å se hvilke enkeltløp som egentlig er de beste. Nettopp dette har nettstedet Skøyteranking tatt mål av seg til å rette på. Se på deres oversikter pr. utgangen av desember ved å klikke her.

 

  • Mangeårig skøytetrener og speaker Christian Steen har avsluttet sin karriere i boksen etter sprint-NM på Gol – på samme bane som han startet karrieren i 1976! I et innlegg på Facebook ber han nye krefter prøve seg. Som han sier: «Du sitter godt med den beste utsikten til løperne og får være med på gleden til små og store, unge og gamle…»

 

  • Litt mer Facebook: Bente Pflug (29) har avsluttet sin karriere på grunn av liten støtte fra det tyske forbundet – i hvert fall slik vi leser det mellom linjene i denne avskjedsmeldingen.

 

  • Alle har vel fått det med seg nå, men for ordens skyld: tidligere verdensmester Paulien van Deutekom (37) døde av lungekreft andre nyttårsdag. Hun var en nær venninne av Ireen Wüst, og dette kan helt sikkert forklare hvorfor sistnevnte ikke var i sin beste form i EM sist helg. Hvil i fred, Paulien.

Paulien_van_Deutekom_2008.jpg

Paulien van Deutekom (Wikimedia Commons)

 

  • Seitaro Ichinohe ble bare nr. 10 i det japanske allroundmesterskapet, og dermed er han ute av Japans VM-lag denne sesongen. Én medaljekandidat mindre i Calgary, tør vi påstå. Her følger vår oversikt over den siste månedens nasjonale mestere:

nasj me.png

På SpeedskatingResults kan du finne resultater fra det meste av nasjonale og internasjonale skøyteløp

 

Og med det avslutter vi denne månedens Nyhetsrunde. Håper det ga mersmak. Husk at du kan abonnere på nyheter fra oss ved å registere e-postadressen din til høyre på siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *