28 løpere i framgang på adelskalenderen

Vi er nå godt over halvveis i årets skøytesesong, men på den norske adelskalenderen gjennom tidene har det ikke vært alt for mange forbedringer hittil denne sesongen. «Topp 100» er det kun fire løpere med forbedringer så langt – den vi legger mest merke til her er Gjøviks Kristian Ulekleiv som har rykket opp 18 plasser, og som nå er helt oppe på 20. plass.

Vi har så langt i høst og vinter fått kun to nye løpere på adelskalenderen, begge har plassert seg like under «Topp 100-streken»:

Didrik Møller Nordal (18), Fram Larvik nr. 109 og Oddbjørn Mellemstrand (17), SSSK nr. 118.

Vi legger også merke til Oddbjørns klubbkamerat, Peder Kongshaugs (17) sterke fremgang i vinter; med en 10 000 meter innendørs vil han være klart innenfor «Topp 100»– lista nå.

Lenger nedover på forbedringslista legger vi merke til at det er mange veteranløpere som er i fremgang. Under NM for veteraner på Hamar deltok nesten 120 veteranløpere!! – og særlig mange av de ferskeste på isen (nykommere de siste to-tre år) fikk store forbedringer i Vikingskipet.

 

Muligheter til å klatre – hvem tar utfordringen?

Vi går nå inn i siste fase på årets sesong og det er særlig da de fleste debutanter på mila kommer. Vi håper og tror på minst 15-20 nykommere også denne sesongen før isen smelter i løpet av mars måned. Det er mange løp med 10 000 meter fremover, og det blir flere muligheter til å prøve seg på superdistansen.

Vi nevner ett par juniorløpere som ligger godt an til å bli «Topp 80»-løpere, ved debut på mila innendørs: Tobias Fløiten (17) fra Nord-Odal IL og Isak Høiby (19) fra Kongsvinger SK (19) er begge to spennende løpere for fremtiden. Og bak dem flere andre talenter; har lyst til å nevne én løper, John Granli (17) fra Stord som har forbedret seg radikalt de siste par sesongene, ikke minst i år.

 

Norsk Adelskalender pr. 20.01.2019 (lenke)

Den som klikker på lenken rett ovenfor her finner også en liten oversikt over de løperne som har rykket opp flest plasser i vinter på den norske Adelskalenderen. Klart best her er trønderen Ketil Aalberg (49), tidligere syklist og nykommer på isen i fjor. Han har rykket opp 214 plasser, fra 631. til 417. plass.

KetilAalberg

Ketil Aalberg.

Deretter følger Nils Juell (48), OSS – 171 plasser og Marcus Rasmussen Kvarme (17) Stord – 88 plasser. Marcus er nå foran sin bestefar John på adelskalenderen. Grattis!!

Videre: Erlend Belsvik (16), Stord – 68 plasser opp; Peder Kongshaug (17) SSSK – 58 plasser oppover; og Anders Høstad (39), Aktiv SK og Øystein Borgersen (54), Geithus IL – begge 57 plasser opp.

(skrevet av T. Teigen)

 

Bildet øverst: Kristian Ulekleiv (fra Facebook)

 

4 kommentarer om “28 løpere i framgang på adelskalenderen

  1. Kristian G.Ulekleiv står oppført med gammel poengsum 155,983. Rett poengsum er 154,169.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *