Oppsummering av NM allround 2019

Allround-NM i Arendal avsluttet jubelåret 2018 på en verdig måte. Noe ustabilt vær og ditto forhold ble det nok, men likevel ble det notert en uoffisiell verdensrekord i all diskresjon.

Og som i sprint-NM på Gol: De beste var best igjen.

Allroundmester for kvinner ble som forventet Ida Njåtun, som dermed vant sitt sjette NM-gull. Hun vant de tre første distansene, og ble nr. 3 på den avsluttende 5000-meteren. Nr. 2 ble som ventet Ragne Wiklund, mens Camilla Lund ble nr. 3. Regjerende mester Sofie Haugen måtte dessverre stå over søndagens løp.

I klassen for menn viste Sverre L. Pedersen veldig lovende form, noe som for eksempel kan vises ved en sammenlikning mot den sterke VM-serien fra Amsterdam:

NM Arendal VM Amsterdam
37,27 37,42
6.35,09 6.33,81
1.49,10 1.48,33
13.39,79 14.00,60
=154,134 = 154,941

Selv om vi korrigerer for fallet i VM, så er dette en NM-prestasjon på veldig høyt nivå, og poengsummen er så vidt vi vet den beste som noensinne er notert på en utendørs lavlandsbane.

Nr. 2 i klassen for menn ble Håvard Bøkko, og nr. 3 årets gledelige opptur Kristian G. Ulekleiv.

 

Helbom av Sindre Henriksen

Hva så med Sindre Henriksen? Verdenscup-resultatene før jul var vel litt ymse, men han var i hvert fall klar nr. 3 av nordmennene på kvalifiseringslista til EM, og dermed også en opplagt EM-kandidat. I Arendal startet Henriksen med en litt skuffende 4.plass på 500 m, før han falt på 5000 m og dermed var helt ute av dansen.

Et uhell er nå så, men verre var faktisk det intervjuet som ble spredt av flere store aviser før helga, der Henriksen uttaler at han helst skulle ha gjort som i 2018 og stått over NM. Slike uttalelser er drepen for forholdet mellom løpere og supportere, så vi får håpe at det ikke blir mange flere av den sorten.

Som vi ser ved å lese hele intervjuet, er heller ikke Henriksen fullt så bastant som man kan tro ut fra ingressen.

Og dermed: Godt nyttår fra «Skøyter 15.46.6»! Vi høres igjen neste år.

 

Komplette resultater NM allround – kvinner

Komplette resultater NM allround – menn

 

Bildet øverst: Ida Njåtun og Sverre L. Pedersen (foto: Ståle Njåtun)

7 kommentarer om “Oppsummering av NM allround 2019

 1. EM-laget allround for menn må verta: Sverre L.Pedersen, Håvard Bøkko og Kristian G.Ulekleiv. Henriksen burde fullført 10000m for å
  vera med i diskusjon.

 2. Så akkurat at EM-laget menn = Arvid sitt oppsett: Pedersen-Bøkko-Ulekleiv.
  Hurra! Våre landslagsløpere (og OL-helter) bør ikke være uangripelige! Dette var gode nyheter. Heia Kristian U. og NSF, slik vil vi ha det!

  Til Brynjar H: Kan det bli litt uoversiktlig, kommentarfunksjonen til dine Nyheter, vs. Forum? En idé å stenge for førstnevnte, for å få alt over i Forum? Uansett- lykke til med Forum. Vil bidra med noen lapper, og det skal ikke så mye til for å danke ut det håpløse FB- formatet for intuitiv og konstruktiv debatt.

 3. Jeg leste det først her at Ulekleiv er tatt ut. Spennende!
  Ellers enig i at kommentarer til innlegg som dette etterhvert burde flyttes over til forumsiden. Altså at man blir dirigert dit?

 4. …men så klikket jeg litt rundt forbi: Hvor er kilden til at Ulekleiv er tatt ut?
  Så et innlegg på facebook hvor det nederlandske laget åpenbart var feil, så roer ned litt det der med at Ulekleiv skulle være riktig også.

 5. Jeg har heller ikke sett noe offisielt EM-lag (men det må jo være rett rundt hjørnet?).

  Vedrørende forum/kommentarfelt: Takk for innspill. Synes jo i utgangspunktet det er litt synd hvis kommentarfeltet må stenges, men må man, så må man…

  Integrert forum gir både muligheter og utfordringer, tydeligvis.

 6. Au au…

  Jeg var innom NSF- sidene etter at jeg hadde lest om em-uttaket, og fant ikke noe bekreftelse der. Kilden er på det historiske FB- forumet, ligger der fortsatt. Men det kan ha vært en kombinasjon av ønsketenking/1. Nyttårsdag.. Det er en annen påstand der også, vedrørende det kommende EM, som virker litt «susete».

  Så da spørs det, det angivelige uttaket var nesten for godt til å være sant.

  Uforsiktig omgang med kilder er ikke bra, spesielt ikke s å tidlig på året. Lei for det!

 7. Nåja, Rædergård: Haarberg mener vel helst her å eventuelt stenge kommentarfeltet for å få fart på forumet! Men f.eks. VG har jo også kommentarfelt under artikler OG et vintersportsforum. Tja.
  Jeg bet på limpinnen jeg også, men så får vi se hva uttaket til EM ender med nå da. Litt spenning rundt sprintuttaket for menn også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *