Oppsummering av NM sprint 2019

Norgesmestrene i sprint 2019 er kåret, og det ble klare favorittseire på alle fronter.

Mesterskapet på Gol startet med stabile vinterforhold og dermed også fine tider på den siste lørdagen i 2018. Dette har vært Håvard Lorentzens gull-år nr. 1, og dermed var det ikke særlig overraskende at han tok begge distanseseirene på første dag. Både 36,04 og 1.12,65 var også solide nye banerekorder på Glitre stadion. Henrik F. Rukke og Bjørn Magnussen fulgte opp med sterke 500-metere, mens Kristian S. Reinton var overraskende nr. 2 på 1000 m.

I kvinneklassen satte også Hege Bøkko banerekorder på begge distanser: 40,54 og 1.21,99.

Dag 2 fortsatte som den første, med atter nye banerekorder for både Lorentzen (35,83 – 1.12,09) og Bøkko (40,18). Sammenlagtseirene var i praksis en formalitet for begge to. Hege er dermed norgesmester for 5.gang, og Håvard for 6.gang. Vi gratulerer!

Verdt å merke seg er at begge de to mestrene – så vidt vi vet – gikk tidenes raskeste 500 meter på norsk utendørsbane.

Anne Gulbrandsen ble nr. 2 i kvinneklassen, og Martine Ripsrud nr. 3.

I klassen for menn fikk Henrik F. Rukke uventet hard kamp fra Bjørn Magnussen om sølvmedaljen, men han greide å holde unna med noen hundredeler etter fire distanser.

 

 

Juniormestere i sprint 2019 ble henholdsvis Julie N. Samsonsen fra Fana IL og Isak Høiby fra Kongsvinger SK – begge med fire distanseseire og god margin til nr. 2. Juniorene har for øvrig sitt allroundmesterskap allerede om to uker, så her gjelder det å holde på formen!

Dessverre gjorde NM-oppsettet i år at seniorklassen for kvinner ble veldig tynn, men i juniorklassen var det gledelig med 20 deltakere. Vi får håpe at mange av disse blir med over i seniorklassen, slik at det kan bli større konkurranse også der.

 

jns ish.png

Julie N. Samsonsen / Isak Høiby (EF Sportsfoto)

 

Se opptak av løpene og NM-intervjuer (Youtube)

Komplette resultater NM sprint senior

Komplette resultater NM sprint junior

 

Resultatservice pr. distanse

 

Bildene øverst: Håvard Lorentzen / Hege Bøkko (Norges Skøyteforbund / Douwe Bijlsma)

 

En kommentar om “Oppsummering av NM sprint 2019

  1. Takk igjen for fine fokus på NM- stevnene! Det er urovekkende at det omtrent ikke har vært en eneste kommentar rundt mesterskapene på VG- forumet. På FB- gruppene er det også oppsiktsvekkende sparsomt. Men tausheten på VG er påfallende. Og litt pinlig, for andre vinteridrettsinteresserte må legge merke til det labre (likegyldige) engasjementet rundt skøyter. (Men hvem er jeg- som sitter i glasshus).

    Mye bra og interessant fra de to mesterskapene! Ulekleiv selvfølgelig. Var spent på han som allrounder nå, siden det så ut som om han skygga unna lengre distanser under de første norgescupene denne sesongen. Meget gledelig utvikling. At han danker ut både SH og SSN til EM- laget er kanskje å tro på for mye. Men hvordan er mulighetene for å få gå verdenscup i januar?

    Likedan Kristian Reinton! Som slo alle andre enn HHL på begge 1000m i Hallingdal i helga. Det lukter sterkt nivå. Hvordan er hans representasjonsutsikter på seniornivå?

    Takk for i år og godt nyttår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *