Alt om skøyter 2019 er i salg!

For fjerde år på rad er den klassiske boka «Alt om skøyter» lagt ut for salg. Det meste er som før, men det er også noen endringer.

Etter en jubelsesong for de norske fargene hadde utgiver Lars Finsen litt av en oppgave da han skulle komponere forsiden av «Alt om skøyter 2019». Vi synes han har løst oppgaven elegant, og det er derfor også på sin plass å nevne mannen bak designet: Ivar Hansen.

Men vel så viktig er det som er innenfor permene: For en uendret pris på kr 200 + porto får kjøperen som vanlig komplette resultatlister fra fjorårets mesterskap på både nasjonalt og internasjonalt nivå. En får verdensrekorder, norske rekorder og nasjonale rekorder «fra alle verdens land» – men her hadde det kanskje vært på sin plass med noen ord om hva som kreves for å notere disse rekordene. Regelverket på dette området er visstnok ganske mangslungent.

Boka er som vanlig på 250 sider, og vi skal absolutt ikke ramse opp alt av innhold, men bare nevne en veldig positiv nyvinning: nemlig en egen statistikk for lavlandsbaner, inkludert Adelskalendre for kvinner og menn. Poenget med en slik statistikk er selvsagt at de aller fleste konkurransene foregår på lavlandsbaner, mens rekorder i praksis bare blir satt på de banene som ligger høyt over havet – Calgary og Salt Lake City i hovedsak. Lavlandsstatistikken blir rett og slett mer relevant – eller rettferdig, om man vil.

I «Alt om skøyter 2019» får vi også en tjue siders interessant gjennomgang av «Skøytesportens forandringer», supplert med forfatterens egne vurderinger av om disse endringene har vært framskritt eller tilbakeskritt. Her ligger det selvsagt til rette for å være uenig med Finsen på enkelte punkter, men uansett er det nyttig å få denne samlede gjennomgangen av regelendringer, utstyrsforbedringer, innføring av nye mesterskap etc. etc.!

Så litt kritikk til slutt: Noteringsskjemaene? Hvor er det blitt av dem? Lars Finsen opplyser i sitt forord at det var tungvint å notere på dem, at de ikke ble brukt så mye, og at det var ønskelig å få plass til annet stoff. Dette overbeviser ikke oss. Noe av det aller viktigste med slike årlige skøytebøker har alltid vært å ha plass til egne notater gjennom sesongen, og at dette skal prioriteres så lavt er faktisk intet mindre enn en gåte for oss.

Rett skal være rett: Det går an å bestille spesielle noteringsskjemaer for NM, EM og 3 x VM fra Alt om skøyter denne vinteren. Disse kommer altså i tillegg til selve boka, men da får man også relevant statistikk og artikkelstoff på kjøpet.

Vårt ønske for «Alt om skøyter 2020» er likevel: Noteringsskjemaene tilbake!

Eller som et minimum: Noen blanke sider til bruk for leserens eget ønske.

Alt om skøyter kjøpes bestilles enkelt direkte fra forfatteren:

lars.finsen (krøllalfa) ortygia.no

Legg merke til at det også går an å bestille tidligere utgaver til halv pris så lenge opplaget holder!

Lenker:

Alt om skøyter nettside

Alt om skøyter Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *