Junior verdenscup i Tomaszow Mazowiecki

Et stort norsk lag har konkurrert på den forholdsvis nye innendørsbanen i Polen, og resultatene ble verdt å skrive hjem om, som det heter: Tilsammen tre norske triumfer og flere turer på seierspallen kan bokføres etter konkurransene sist helg.

Løpene gikk på den samme banen som om knapt to uker tar imot verdenseliten for senior, og det er interessant å merke seg at flere løpere gikk opp mot sitt aller beste tidsmessig. Dette gjelder for eksempel Hallgeir Engebråten (18), Norges beste mannlige junior for øyeblikket.

Han vant både 1500 og 3000 m, i konkurranse med løpere fra absolutt hele verden. Vi tar forbehold for et par gode juniorer som har vært i Japan og deltatt i verdenscup for senior, men Engebråtens løp i Tomaszow Mazowiecki er uansett av høy klasse.

Norge stilte med til sammen ti juniorer, og blant de øvrige løperne kan vi med glede trekke fram to jenter: Julie N. Samsonsen (18) med 40,70 (nr. 10) og Sarah Sanderud (16) med 4.38,71 (nr. 16). Når vi studerer tidene fra Polen, kan vi som et apropos også slå fast at Ragne Wiklund ville ha hevdet seg helt i toppen på flere distanser – hvis hun altså ikke hadde konkurrert i Japan. Junior-VM 2019 blir noe å se fram til!

Distansevinnere i juniorklassene: Michelle de Jong (NED) – Femke de Kok x 2 (NED) – Leni Williamson (JPN) / Koki Kubo x 2 (JPN) – Engebråten x 2 (NOR)

 

Neo-senior (U-23)

Norges mannlige løpere dominerte tidvis klassen for U-23 i fjorårs-sesongen, og flere av de samme holder seg fortsatt under aldersgrensen. Vi noterer at Kristian S. Reinton (22) ble nr. 2 på 1000 m, Odin B. Farstad (20) ble nr. 3 på 500 m og Magnus B. Haugli (20) nr. 3 på 3000 m. Sist men ikke minst: Kristian Ulekleiv (22) gikk helt til topps på lagsprinten sammen med Reinton og Farstad!

Her må vi som vanlig presisere at ingen neo-seniorer fra Nederland var med, merkelig nok, og det samme gjelder for Japan. Derimot var det sterk konkurranse fra Canada.

Distansevinnere: Irina Kuznetsova (RUS) x 2 – Béatrice Lamarche (CAN) – Abigail McCluskey (CAN) / Jeffrey Rosanelli (ITA) – Tyson Langelaar (CAN) x 2 – Jake Weidemann (CAN).

Dessverre var det ingen norske kvinner til start i neo-seniorklassen.

Det er lov å håpe at dette kan endre seg til verdenscupen for junior og neo-senior fortsetter i Helsingfors siste helg i januar.

 

Resultater fra verdenscup for junior og neo-seniorer vil etterhvert bli lagt ut her.

I mellomtiden kan man studere resultatene i detalj her – eller en mer oversiktlig versjon fra Speedskating Results her (junior) og her (neo-senior).

 

P.S! ISU har lagt ut videopptak av løpene via Youtube: lørdag / søndag

 

Bildet av Hallgeir Engebråten: EF Sportsfoto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *