Sesongstart 2019: Magnus B. Haugli

I tillegg til NM-gull på hjemmebane fikk dagens navn i vår portrettserie med seg noen fine opplevelser fra internasjonale konkurranser. Og framgangen ser ut til å fortsette, for sesongen 2018/19 er åpnet på beste vis (se lenke nederst)!

Navn: Magnus Bakken Haugli

Født: 01.05.98

Klubb: Jevnaker IF

Personlige rekorder: 37,36 (Calgary 2017) – 37,64 (Hamar 2017)

1.12,24 (Calgary 2017) – 1.13,16 (Hamar 2017)

1.47,78 (SLC 2018) – 1.50,33 (Kolomna 2018)

6.34,81 (Calgary 2017) – 6.36,72 (Kolomna 2018)

14.22,92 (Jevnaker (2018)

 

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Kan med trygghet si at det er mamma som har skylda for at jeg begynte med skøyter –  begynte da jeg var 4 år. Nå skal det sies at jeg har en bestefar som gjorde det veldig bra i sin tid: Sverre Ingolf Haugli. I tillegg til mine søskenbarn Maren og Sverre Haugli. Kan vel si at det ligger i slekta, det å gå på skøyter.

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – Sliter med å snevre det ned til ett, men topp to skjedde bare med en ukes mellomrom. I januar i sesongen som var ble jeg norgesmester på hjemmebane foran venner og familie, noe som var veldig stort for meg. Og allerede helgen etter fikk jeg gå EM, og gå på TV, noe som var en kul erfaring.

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – Sesongen som kommer blir veldig spennende. Jeg har jo veldig lyst til å hevde meg i større grad på seniornivå og kanskje tukte noen av gutta på landslaget, hvem vet. Hovedfokuset er uansett å ta steg og bli en bedre skøyteløper.

Hvem er din viktigste trener til daglig? Knut Andreas Ramsrud, journalist på dagtid og trener døgnet rundt. Han har vært treneren min i mange år nå, er utrolig dedikert og skal ha mye av æren for min utvikling og fremgang.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Det gjelder til en viss grad for meg også, selv om jeg fortsatt får en del bistand av mor og far. Det flyter ikke akkurat over av penger i skøytesporten. Alt jeg klarer å jobbe inn, eller skaffe i form av sponsorer går med til diverse utstyr, samlinger eller konkurranser. Jeg prøver å holde et stramt budsjett, men det går jo med en del penger her og der.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Det eneste som er viktig for meg er at jeg får være med å prege det som kommer.

magnus

 

Magnus B. Hauglis meritter i internasjonale mesterskap (SpeedskatingStats)

Magnus slo OL-vinneren (Avisa Hadeland 07.10.18)

 

 

Bildet øverst er tatt av S. Njåtun.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *