Sesongstart 2019: Marius Bratli

Dagens navn i vår serie portrettintervjuer må vel være født under en spesielt heldig stjerne? Allerede i 2008 ble han utropt til «ny kjendis på skøyter», og i 2016 vant han gullet i junior-NM med en margin på 0,001 tidspoeng!

Navn: Marius Bratli

Født: 30.12.97

Klubb: Aktiv SK

Personlige rekorder: 36,24 (SLC 2018) – 36,79 (Stavanger 2018)

1.10,74 (SLC 2018) – 1.11,87 (Hamar 2017)

1.48,62 (SLC 2018)  – 1.51,46 (Stavanger 2018)

7.06,91 (Hamar 2015)

 

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Mamma og tidligere skøyteløpere i familien har æren/skylden for at jeg begynte på skøyter.

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – Mitt beste minne i karrieren så langt er når jeg vant NM allround junior i 2016.

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – I sesongen som kommer forventer jeg betraktelig fremgang på sprint, og målet er å delta på World Cup.

Hvem er din viktigste trener til daglig? – Min viktigste trener til daglig er Arne Skuterud.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Jeg har forsøkt å søke på jobber, men det er vanskelig å få jobb når man er så mye ute og reiser. Jeg hadde ikke kunnet satse som jeg gjør uten familie og lokale sponsorer, men det kreves mye for å skaffe midler til å satse.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Det er vanskelig å se for seg hvordan VM og World Cup vil se ut om noen år, men jeg håper at sporten vil vokse mer i Norge etter suksessen forrige sesong.

marius.png

 

Marius Bratlis resultater ifølge SpeedskatingResults

Marius Bratli – Facebook

2008.png

Les Romerikes Blad: «Ny kjendis på skøyter» (2008)

 

Bildet øverst: EF Sportfoto

 

 

Psst! Hva med et gratis abonnement på nyheter fra «Skøyter 15.46.6»? Registrér deg nederst til høyre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *