Sesongstart 2019: Runar N. Krøyer

Mye av vitsen med denne intervjuserien er å vise at det også kommer gode løpere bak de kjente og etablerte. Hvem vant for eksempel verdenscupen på 3000 meter for neo-senior i 2018? Jo…

Navn: Runar Njåtun Krøyer

Født: 15.04.95

Klubb: Asker SK

Personlige rekorder: 37,02 (SLC 2018) – 37,55 (Hamar 2017)

1.10,66 (SLC 2018) – 1.12,45 (Hamar 2017)

1.47,42 (SLC 2018) – 1.50,36 (Hamar 2017)

6.38,07 (Calgary 2016) – 6.42,97 (Stavanger 2016)

13.48,11 (Calgary 2016) – 14.03,28 (Hamar 2017)

 

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Det må være mamma, som selv vokste opp med skøyter og tok med meg og brødrene mine på skøytebanen fra vi var små.

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – Vanskelig å velge ett, men må nesten si neo-senior verdenscup 1 i Inzell i fjor. Ingenting er som når ting klaffer, du setter pers og får stå øverst på pallen.

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – Målet er å debutere i verdenscupen, og så gleder jeg meg også til NM allround.

Hvem er din viktigste trener til daglig? – Min viktigste trener er todelt; Jonas Bekken og meg selv. Vi samarbeider tett om å sette opp et treningsprogram fra uke til uke, der vi sammen bestemmer hvordan jeg skal trene basert på hvordan jeg responderer på treningen jeg har gjennomført.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Det stemmer også for min del. Jeg studerer deltid i Oslo, så jeg får inn litt stipendpenger gjennom det, men det er ikke alene nok til å dekke utgiftene, så i tillegg til å ha en leilighet på Hamar så bor jeg fortsatt store deler av året hjemme hos mamma og pappa; mine største støttespillere.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Både og. Klart jeg bryr meg om hvordan det utvikler seg, hvilke distanser som vil utgjøre et mesterskap for eksempel, men jeg er bare nødt til å ta det litt som det kommer også. Foreløpig satser jeg allround, så målet er uansett å bli best på mellom/langdistanse.

krøyer

 

Runar N. Krøyers meritter i internasjonale mesterskap (SpeedskatingStats)

Fra arkivet: trippelseier i Inzell!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *