Nytt fra inn- og utland 10

I februar 2019 skulle det være kvalifisering både til VM allround og VM sprint på Hamar. Dette blir det ikke noe av. Verdenscup-stevnet står nå i fare for å bli noen attraksjoner fattigere.

 • Skøytesesongen 2018/19 er kommet forsiktig i gang, med Sommerløpet på Hamar som en av de første konkurransene. Fra september kommer flere av de andre innendørsbanene med, og resultater vil sikkert bli å finne for eksempel hos Speedskating Results.

Oversikt over annonserte konkurranser i 2019-sesongen er lagt ut av det internasjonale skøyteforbundet ISU. Se oversikten her.

 

 • Verdens Gang har tatt opp spørsmålet om «doping» i nederlandsk skøytesport med noen av deltakerne på Hamar – les VG-artikkelen her.

 

 • Trist nyhet fra Arendal: Hege Bøkko og Simen Spieler Nilsen har avsluttet sitt samboerskap i følge oppslag i Agderposten.

 

 • Fra historisk tid husker vi store løpere som Jan Egil Storholt og Knut Johannesen. «Kupper’n» skal nå tildeles Kongens fortjenstmedalje «for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur» under en seremoni i september. Tildelingen kommer som følge av forslag fra Tom Wollert Larsen, med anbefaling fra flere kjente personer – herunder Jan Erik Vold. Vi gratulerer!

 

 • Hva så med Storholt? Jo, han har rett og slett havnet på sokkel på stedet der han vokste opp – Løkken i Meldal kommune. Alle de andre S-ene var også til stede, og du kan se fine bilder fra begivenheten på Facebook-gruppa til Sør-Trøndelag skøytekrets. Vi gratulerer igjen!

 

 • Den kommende verdenscupsesongen ligger ennå noen måneder fram i tid, men reglementet er nylig blitt offentiggjort av ISU. Vi merker oss en del endringer – for eksempel at det ikke lenger skal kåres en vinner av «Grand world cup», og det blir heller ikke et eget kvalifiseringsstevne til VM sprint og allround. Dermed blir stevnet på Hamar i begynnelsen av februar 2019 en dimensjon fattigere, ikke minst fordi det går av stabelen rett i forkant av VM enkeltdistanser. Endringene i verdenscup-systemet er greit oppsummert på NST-forumet.

 

 • Når vi snakker om verdenscupen, passer det også å nevne spesielt at den verdenscup-runden som opprinnelig skulle gå i Kina er flyttet til Tomakomai, Japan. Dette blir første gangen verdenscupen beveger seg utendørs siden februar 2008!! På høy tid, med andre ord.

Les hele verdenscup-programmet og regelverket i detalj her.

2 kommentarer om “Nytt fra inn- og utland 10

 1. Kombikonker? Mener han sammenlagtkonkurranser? Hvis verdenscupen på Hamar ikke skal telle for noen ting som helst, bør man vurdere en annen dato. Ellers ser det ut som de har glemt å ha en regel for hvordan løperne skal fordeles hvis det er eksakt 20 påmeldte på 3000 m for kvinner og 5000 m for menn. Det skal bli interessant å se om det er noen verdenscuparrangører som vil arrangere demonstrasjonsøvelser. Sto det til meg, ville jeg lagt inn sammenlagtkonkurranser som demonstrasjonsøvelser. Men det er jo meg.

 2. Etter mye om og men talte ikke kombinasjonskonkurransene i Grand World Cup forrige sesong. Forsåvidt ikke sesongen før det igjen heller.
  Jeg snakker naturligvis om den bortgjemte sammenlagtkonkurransen det for hver klasse var en av hver sesong. Disse som Hamar skulle hatt kommende vinter.
  Disse konkurransene ble når sant skal sies aldri noen suksess for hverken publikum eller løpere. Det ble heller ikke Grand World Cup. Nå velger man en annen vei i verdenscupen enn å løfte fram sammenlagtvarianter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *