Nederlandsk «dopingsak» med norske forgreininger

I løpet av de siste dagene er det kommet nyheter fra Nederland om omfattende bruk av hormonpreparatet Thyrax, blant annet innen skøytemiljøet. Middelet er ikke forbudt, men det krever en medisinsk begrunnelse.

Sportsjournalist Andreas Selliaas har skrevet en bloggartikkel om saken som er rullet opp de siste dagene i nederlandsk media. I artikkelen, som også har lenker til nederlandske oppslag og TV-program, går det blant annet frem at Ingrid Paul kan være  blant legene som har gitt «sine» utøvere preparatet Thyrax, med formål om at de skulle gå ned i vekt.

Videre skriver Selliaas at det nederlandske dopingbyrået NADA (!) forsøker å få Thyrax inn på den internasjonale lista over forbudte stoffer.

Det nederlandske skøyteforbundet KNSB har den 10.juli sendt et brev til profflagene og eliteløperne, og her går det blant annet fram at de lagene som vil ha lisens må bekrefte at det ikke skal brukes medikamenter som det ikke finnes en medisinsk begrunnelse for.

Brevet av 10.juli 2018

 

Nederlandske løpere til Hamar

Neste helg er det meningen at flere av de nederlandske toppløperne skal konkurrere i Sommerløpet på Hamar. Samtidig er dette debuten for den nye norske landslagstreneren Bjarne Rykkje, med bakgrunn som trener for de samme løperne.

Vil noen av de norske sportsjournalistene til stede ta opp hansken og stille spørsmål til Rykkje eller andre om bruk av Thyrax? Uansett vil nok denne saken rulle videre på en eller annen måte.

paul

Bildet øverst er hentet fra schildklier.nl

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *