Nytt fra inn- og utland 9

Norges Skøyteforbund har endelig fått seg en generalsponsor igjen! Og vår danske venn Viktor Hald Thorup prøver lykken i USA.

  • Tidligere hovedsponsor Lerøy er rykket opp til såkalt generalsponsor for Norges Skøyteforbund. Forrige generalsponsor Statnett forsvant ut i 2014, og siden da har det som kjent vært meget trangt økonomisk sett. Skøyteforbundets pressemelding om den nye generalsponsoren er gjengitt på nettstedet ilaks.no.

 

  • Mer pengedryss! Tildelingene av Olympiatoppens stipender for vintersesongen 2018/19 er kunngjort, og A-stipend på inntil kr 120 000 går til de fem løperne som tok OL-gull sist vinter.

B-stipend på inntil kr 70 000 går til Hege Bøkko, Ida Njåtun og Allan D. Johansson. U-stipend på inntil kr 60 000 går til Henrik F. Rukke og Bjørn Magnussen. Men det er mange flere som trenger støtte til sin skøytesatsing – vi oppfordrer alle som kan bidra økonomisk til å gjøre det!

 

  • Også i Nederland sliter noen med å få endene til å møtes, og selveste Ireen Wüst er blant dem som ikke har et profesjonelt lag bak seg kommende sesong. Forbundet KNSB har derfor startet et eget lag med en lang rekke knallsterke løpere. Av de profesjonelle lagene er det visstnok bare «Lotto Jumbo» og «IKO» som har sikret seg inntekter for kommende sesong, ifølge dette oppslaget på nettstedet Schaatsen.nl.

 

 

  • Enda mere pengeproblemer! ISU har nemlig problemer med å få fordelt verdenscupløpene for kommende sesong. Berlin hadde ikke råd til å arrangere runde 3, og denne er i stedet flyttet til Tomaszow Macowiezki i Polen. Videre har Kina sagt fra seg runde 2, og denne ser ut til å bli flyttet til Japan.

 

 

  • Det tikker inn meldinger om løpere som gir seg, eller som tar sabbatsår etter OL. Blant de sistnevnte er både Koen Verweij og Nils van der Poel. Svensken har etter sigende kun én motivasjon nå, og det er OL 2022. Synd for oss som gjerne vil se skøyteløperne litt oftere enn hvert fjerde år. Van der Poel forklarer nærmere i dette oppslaget fra ttela.se (via SK Trollhättan).

 

 

  • Følger du med på «Sommerekstra»-serien til nettstedet Skøyteranking? Her går det an å få med seg noen statistiske skråblikk, for eksempel på om det var de «rette» løperne som vant OL-gull nå sist! Klikk her for å finne svaret, om du skulle lure…

 

somm

 

  • Vår gamle kjenning Viktor Hald Thorup har slått seg sammen med en annen gammel kjenning, nemlig Ryan Shimabukuro. Dansken Thorup skal nemlig trene med de beste amerikanerne og ha base i Salt Lake City framover. Det fine med Thorup er at han ikke bare er god på skøyter – han er også en av de få som virkelig utnytter mulighetene som sosiale medier gir. Følg Thorups «amerikanske drøm» her (Facebook).

 

Fra arkivet: intervju med Viktor Hald Thorup (2016)

 

 

  • I mangel av aktiv skøytesport kan vi jo skjele litt til et visst fotballmesterskap som pågår i disse dager. Etter det vi forstår er det spilt kamper både på den gamle Sentralstadion i Jekaterinburg (Sverdlovsk) og ikke minst Lenin Stadion i Moskva. Sistnevnte stadion heter nå Luzjniki og her skal selveste verdensmesteren kåres om noen dager.

I Jekaterinburg ble VM for kvinner avholdt i 1959, og VM for menn ble avholdt på Lenin Stadion i 1962. Verdt å tenke på når man eventuelt setter seg til rette den 9.juli.

 

  • Ellers er det ikke helt sant at man ikke får sett noe aktiv skøytesport nå på sommeren. Akkurat i disse dager er faktisk verdens beste rulleskøyteløpere («inline») samlet i Heerde/Arnhem, Nederland.

Mesterskapet avsluttes med maratondistanser i dag søndag, og blant mestrene som er kåret så langt finner vi både Vanessa Herzog og Bart Swings – to løpere som er blant de beste sommer som vinter! Schaatsen.nl dekker VM i inline.

 

Bildet øverst er hentet fra Viktor Hald Thorups Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *