Landslagene for 2018/19 er tatt ut

Norges Skøyteforbund (NSF) har offentliggjort sine lag for sesongen 2018/19. For elitelagenes del har løperne frist til 24.april for å takke ja eller nei.

elite.png

Vi legger merke til at Ellen Bjertnes igjen er blitt allrounder, etter en sesong (eller rettere sagt forsesong) på sprintlaget. I følge generalsekretær Halvor Lauvstad i NSF er det erfaringer fra sist sesong som ligger til grunn for dette skiftet, men den sesongen ble jo for Ellens del spolert av sykdom. Anne Gulbrandsen er ihvertfall ny blant NSF-sprinterne.

Blant mennene er Johann J. Sæves tilbake på laget, mens Espen Aa. Hvammen (sprint) og Thomas Søfteland (distanse) er ute.

Trenere for eliteløperne er Bjarne Rykkje, Jeremy Wotherspoon og Edel Therese Høiseth. Sportssjef er fortsatt Lasse Sætre.

 

Sæves: – Vil gjøre godt for meg

Johann J. Sæves uttaler at det er «veldig spennende» å få tilbud om å komme tilbake til forbundslaget, med den vinnerkulturen som har blitt skapt der. Håvard Lorentzen har stått fram som en ener, noe som også har smittet av på resten av laget.

Sæves har hatt suksess med å styre sitt eget treningsprogram, men fordi han har fått vite at det nå er større rom for personlig tilpasning av treningsprogrammer, føles det riktig å takke ja:

– Jeg har et ønske om fortsatt å trene på noe av det jeg føler har gjort meg bedre de siste årene, samtidig som det virkelig vil gjøre godt for meg å ha et lag å trene spesifikt skøyter med. Det vil forhåpentligvis bli en styrke og jeg er klar for å bidra med det jeg kan inn til den store potten, sier Johann J. Sæves til oss.

 

Mannsdominert i yngre årsklasser

Det er også tatt ut egne såkalte «OL 2022»-lag:

jr.png

Det er ikke bekreftet hvem som skal ha treneransvar for rekruttene i skrivende stund.

Blant løperne finner vi igjen Odin B. Farstad fra fjorårets elitelag, og lagene er ellers sterkt utvidet siden i fjor. Men akk, balansen mellom jenter og gutter er sørgelig skjev, må vi vel si.

Og generalsekretær Lauvstad er enig:

– Det er veldig mange lovende unge gutter/menn pr i dag, mens det på jentesiden dessverre ikke er like mange på et godt ungdomsnivå, så hele skøyte-Norge må jobbe for å få med flere jenter på alle nivåer. Bredde og rekruttering er hovedtema på ledermøtet 2. juni der alle klubber og andre interessenter er invitert til å jobbe frem konkrete tiltak for å få med flere skøyteløpere på alle nivåer.

Så vet vi det! Les mer om NSFs ledermøte her.

 

Bildet: Anne Gulbrandsen (instagram.com/annegullet)

 

Psst! Vil du abonnere på siste nytt? Gjør det helt gratis ved å legge e-postadressen din inn nede til høyre.

2 kommentarer om “Landslagene for 2018/19 er tatt ut

  1. Gravdal er litt samme type som Marius Bratli..og delvis Odin By Farstad. Ikke spesiellt rask på 500m i forhild til spesialsprinterne, men desto sterkere på 1000-1500m. Erik Resell er den eneste virkelige 500m spesialist i denne gjengen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *