Oppdatert Adelskalender etter 2018-sesongen

Her er den norske adelskalenderen etter årets sesong!

I løpet av sesongen fikk vi 14 nye løpere på denne adelskalenderen. Den klart beste nykommeren var juniorløperen Hallgeir Engebråten fra Nord-Odal IL. Ytterligere to juniorløpere debuterte på mila og plasserte seg “Topp 125”; Sindre Baas og Sander Eitrem.

Les også: Årets forbedringer i poeng


Vi legger også merke til 16-åringen Emil Ervik fra Hamar IL på 267. plass. Emil har valgt å gå internasjonalt for Finland, siden han har finsk mor, men siden Emil har dobbelt statsborgerskap kommer han også inn på den norske adelskalenderen.


De fleste nykommerne på årets kalender er godt voksne, det vil si veteranløpere, som mer enn gjerne ser ut for å gå 25 runder à 400 meter, det vil si 10000-meteren. Best av disse er Stavanger-løperne Terje Meling og Arild Finnesand på henholdsvis 564. og 583. plass.


De løperne som har rykket opp flest plasser i vinter er tre juniorløpere; Marcus R. Kvarme 216 plasser, Peder Kongshaug 187 plasser og Olav S. Nylund 169 plasser, samt de to veteranløperne Martin G. Lien med 159 plasser og Øyvind Skarholt med 153 plasser.


På denne statistikken vil du også kunne se om de aktive løperne har rykket opp eller ramler ned noen plasser i løpet av vinteren. Forrige års plassering står i (parentes).


Nye løpere er markert med rødt, og løpernes forbedringer er uthevet på de ulike distansene.


Vi har også tatt med noen av gode gamle toppløperne til Norge for å vise deres plassering på statistikken – nå for tiden…

Klikk her for Thorleiv Teigens norske Adelskalender pr. 10.04.2018!

(skrevet av T. Teigen)

 

Bildet: Marcus R. Kvarme – opp 216 plasser! (fra egen Facebookside)

 

En kommentar om “Oppdatert Adelskalender etter 2018-sesongen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *