Oppsummering NM allround

Norgesmestrene 2018 er kåret på Jevnaker. Etter to dager med flere gode prestasjoner underveis ble det ingen store overraskelser i toppen.

I vår forhåndsomtale tippet vi Sofie Haugen og Magnus B. Haugli som allroundmestere, og slik ble det også. Sofie forsvarte sin NM-tittel fra Trondheim i fjor med glans; seier på 500 m, seier og banerekord på 3000 m, seier og banerekord på 1500 m og andreplass på 5000 m holdt i massevis.

Camilla Lund imponerte oss i EM, men NM på Jevnaker ble en aldri så liten nedtur for Leinstrand-løperen. I stedet for å slåss om tittelen, ble hun i praksis henvist til å forsvare seg mot en Ragne Wiklund i knallform. Ragne noterte sine beste tider utendørs på alle fire distanser, og tok en klar tredjeplass. Camilla vant 5000 m med tilstrekkelig mange sekunder til å sikre andreplassen sammenlagt, men bare såvidt!

nmk.jpg

Camilla, Sofie, Ragne.

 

Sensasjonell sølvvinner

I klassen for menn fikk vi et uheldig forfall fra Fredrik van der Horst, som ble syk etter å ha deltatt i EM i Kolomna. Dermed lå det nokså greit til rette for Magnus B. Haugli, hjemmefavoritten som skal ivareta en stolt og mangeårig familietradisjon. Haugli ble nr. 3 på 500 m, før han vant 5000 m. Ny tredjeplass på 1500 m, og så seier på den avsluttende 10 000 – meteren.

Nr. 2 i klassen for menn ble nokså sensasjonelt Kristian Ulekleiv fra Gjøvik, mens Runar N. Krøyer (Asker SK) på bronseplass holdt unna for Vetle Stangeland (Tønsberg Turn) med fattige 0,018 poeng!

nmm.jpg

Kristian, Magnus, Runar.

 

Dermed kan vi oppsummere med at det ble en veldig demokratisk fordeling av medaljer: to stk. til NSFs elitelag, to til NSFs talentlag og to til Region Innlandet. Tileggsopplysning: Vi har latt oss fortelle at «NSF-talentene» i praksis trener mest i sine nærområder.

Avslutningsvis vil vi bare si at vi håper dette var siste gang Norges Skøyteforbund, ved sine mannlige eliteløpere, velger å motarbeide sitt eget mesterskap. Dersom noe tilsvarende skjer om fire år vil hele sesongen bli forbigått i taushet fra vår side. Og det er et løfte.

P.S! Jevnaker IF hadde i samarbeid med lokale skoleelever sørget for helproff overføring av NM-løpene via nett. Se reprisen her:

(lørdag)

(søndag)

Klikk her for fullstendige resultater fra NM 2018

Arrangørens egen side med NM-stoff

 

Bildene er hentet fra arrangørens side (se lenke ovenfor).

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *