Nytt fra inn- og utland 2

Velkommen til en ny runde med «smånytt». Denne gangen skal vi bokstavelig talt verden rundt, så heng med!

 • Denne vinteren er det mulig å få flotte samlebilder av skøyteløpere, ihverfall hvis du drikker melk! Her i Rogaland nyter vi nå frokosten i selskap med en smørblid Simen Spieler Nilsen, og andre kilder forteller om tilsvarende opplevelser i sine landsdeler. Se bildene og les mer om løperne her!

 

 • Den som spiller på lotto eller andre spill hos Norsk Tipping bør registrere seg som Grasrotgiver. Fra og med 01.01.18 er prosentandelen som går til den mottakeren som du selv velger økt til 7 % av innsatsen. Les mer om mulige mottakere.

 

 • Samtidig med EM i Kolomna var det Norgescup i Stavanger, med alle de OL-uttatte på plass. Dermed ble det seire til Hege Bøkko (500 og 1000 m), Ida Njåtun (1000 og 3000 m) og Marit F. Bøhm (1500 m). Blant mennene vant Håvard Lorentzen 500 og 1000 m, Sindre Henriksen 1500 m, Vetle Stangeland 3000 m og Sverre L. Pedersen 5000 m.

Norgescupen fortsetter i Bergen første helg i februar.

 

 • Resten av denne nyhetsrunden skal vi holde oss i det store Utlandet. Først i Tyskland, der det noteres at Bente Kraus aldri kom til start i 2018-sesongen. 28-åringen som har vært ranket blant de ti beste i verden både på 3000 og 5000 m er ute pga. skade.

 

 • Enda mer spesiell er situasjonen i Italia. Sprinteren David Bosa (25), som best ranket nr. 21 på 500 m, og den veldig lovende Noemi Bonazza (19) – nr. 6 i siste junior-VM er kommet på kant med sjeftrener Marchetto. Etter det vi forstår av dette oppslaget har de to fått fullt konkurranseforbud (!)

 

 • I Gøteborg er svenske mestere kåret i både sprint og allround: Allroundmester for kvinner ble Ann-Marie Lindqvist, mens David Andersson (sprint) og Nils van der Poel (allround) programmessig vant titlene for menn.

 

 • Finland har kåret sine nasjonale sprintmestere, og det ble: Elina Risku og Samuli Suomalainen.

 

 • …og det samme har Østerrike gjort: juniorløperne Viktoria Schinnerl og Gabriel Odor vant hver sin klasse. Vanessa Herzog vant tre distanser, men sto merkelig nok over den siste.

 

 • Vi sneier innom Canada og registrerer at Ted-Jan Bloemen fortsetter å imponere. 12.43,04 er ny banerekord i Calgary, i et løp fullstendig uten konkurranse og med avsluttende runder på 28-tallet!

 

 • I Canadas OL-kvalifisering ble William Dutton nr. 3 på 500 m, men han blir ikke tatt ut til OL pga. at han ikke har oppnådd det sær-kanadiske tidskravet på 34,47 (!) Dutton mener tidskravet er urimelig, og har klaget på uttaket. Les mer her.

 

 • Så til Asia. En ny og ukjent japansk sprinter, i hvert fall i internasjonal sammenheng, har gått hen og slettet den gamle (uoffisielle) utendørs verdensrekorden på 500 m. Tatsuya Shinhama (21) gikk på 34,86 i Karuizawa forrige lørdag, dvs. tre hundredeler raskere enn Wotherspoons gamle notering fra 2004. Shinhama skal for øvrig ikke gå i OL, han ble bare nr. 4 i uttaksløpet…

 

Nasjonale og internasjonale resultater: SpeedskatingResults

 

 • Fra Kina meldes det at den kvinnelige sprinteren Shi Xiaoxuan, som også har gått verdenscup denne sesongen, har blitt tatt i doping og hun er dermed også utestengt i to år.

 

 • Førstkommende helg er det klart for den første verdenscupen i 2018! Erfurt er stedet, og løpene er spesielt interessante fordi dette også er avgjørende kvalifiseringsløp foran VM sprint og VM allround senere i vinter.

Norge skal prøve å øke sine kvoter fra henholdsvis 2 (allround menn) og 1 (allround og sprint kvinner, sprint menn) til makstallet som er 3. Komplette deltakerlister kan beskues via nettsidene til det internasjonale skøyteforbundet ISU.

 

 

Visste du at det er enkelt å abonnere på «Skøyter 15.46.6»?! Bare legg inn e-postadressen din nederst til venstre på siden her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *