Junior verdenscup i Inzell

To hendelsesrike dager er avsluttet i Inzell, og vi kan slå fast at Norges juniorer og neo-seniorer har gjort seg bemerket på flere distanser.

Verdenscupen for junior er som tidligere delt i to klasser: en for juniorklassene i bokstavelig forstand, og en for U-23-klassen.

 

Rekordras i sterk konkurranse

I sterk konkurranse fra mange nasjoner – Nederland, Russland, Kina, Sør-Korea, Italia…  – greide likevel de norske juniorene å hevde seg med gode resultater og tider på den raske banen i Inzell. Personlige rekorder ble satt i fleng, så det blir vanskelig for oss å trekke fram noen spesielt i så måte.

De beste plasseringene noterte Thomas L. Eriksen og Hallgeir Engebråten seg for, med 4. og 5.plasser på 3000 m. Begge satte personlige rekorder på lavt 3.52. Vinner ble Lee Hae-young fra Sør-Korea (3.49,22).

Ellers var følgende norske løpere med i juniorklassen: Ragne Wiklund – nr. 7 på 1500 og 3000 m, Ane By Farstad – nr. 17 på 500 m, Jonas N. Kristensen – nr. 22 på 500 m, Pål M. Kristensen – nr. 29 på 500 m. På kvinnesiden ble det nederlandske seire på alle fire distanser, ikke minst ved regjerende juniorverdensmester Jutta Leerdam, som vant de tre korteste.

Blant guttene vant Sør-Korea tre, og Japan en distanse pluss lagsprint i Inzell.

De norske guttene ble for øvrig bare nr. 9 i lagsprint, hvilket viser at det ikke først og fremst var sprintere som deltok for Norge denne gangen.

 

Neosenior: Trippelseier på 3000 m!

Den største norske opplevelsen i løpet av denne helga må ha vært 3000 m for neoseniorer lørdag ettermiddag. Med imponerende treffsikkerhet greide Runar N. Krøyer, Vetle Stangeland og Magnus B. Haugli å plotte seg inn på 3.47, 3.48 og 3.49; og dermed slo de alle sine utenlandske konkurrenter med god margin. Her er det verdt å merke seg at flere av konkurrentene allerede har deltatt i verdenscupen for senior, mens to av de tre nordmennene var juniorer så sent som i fjor.

Krøyer vant også 1500 m på søndag og ble dermed dobbeltvinner. Kort sagt: Dette lover godt!

 

Les mer om Runar Njåtun Krøyer og Region Innlandet!

 

Ellers noterer vi oss at ingen norske jenter fikk delta blant neo-seniorene i Inzell denne gangen. Dette skyldes først og fremst at arrangørene med god «hjelp» av det internasjonale skøyteforbundet ISU ga feil informasjon i invitasjonen til stevnet. Camilla Lund og Sofie Haugen hadde fått starte hvis de hadde blitt påmeldt, og begge ville sannsynligvis også hevdet seg godt.

 

De mannlige løperne som ikke er nevnt ovenfor fikk følgende plasseringer på sitt beste: Kristian S. Reinton nr. 5 på 500 m, Odin B. Farstad nr. 6 på 1000 m og Marius Bratli nr. 11 på 500 m.

I tillegg fikk Norge en tredjeplass blant seks lag i lagsprint. Verdenscupstevnet ble avsluttet med «tivoliøvelsen», altså fellesstart*.

Nederland glimtet for øvrig med sitt fravær i neosenior-klassen, som dermed selvsagt ikke ble like sterk som den kunne ha vært.

Verdenscupen for junior fortsetter i slutten av januar i Innsbruck, Østerrike.

 

Alle resultater fra verdenscupen i Inzell:

Junior

Neo-senior

Bildet øverst: Seierspallen på 3000 m – Stangeland, Krøyer, Haugli (fra Norges Skøyteforbunds instagramside).

 

*) Det er Norges beste skøyteskribent rocambole som bruker betegnelsen tivoliøvelse, som (når man tenker over det) passer ganske bra. rocambole bes kontakte redaksjonen for «Skøyter 15.46.6».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *