Gamle og nye fjes hos Region Innlandet

Etter at Norges Skøyteakademi ble lagt ned, mistet mange av de fremadstormende løperne et godt treningstilbud. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Plutselig er Region Innlandet blitt Norges nest beste skøytelag!

Vi våger vel denne påstanden, etter å ha lest om noen av merittene til løperne på dette laget sist sesong:

– Flere NC-seire

– Flere representasjoner og pallplasser i u23-verdenscup

– 3. og 6. plass NM allround kvinner

– 6. plass NM allround menn

– 4. plass NM sprint kvinner

– 5. plass 10 000 NM enkelt.

– To utøvere i Vinter-Universiaden

Flere meritter – se nederst i denne artikkelen!

 

Region Innlandet er vel kjent for leserne gjennom flere års aktivitet under NSF-paraplyen, og før det hadde vi fenomenet «Mjøsteam» som igjen sprang ut fra Hamar IL. I satsingen foran 2018-sesongen er det ingen Hamar-løpere på laget, men derimot to stk. «innvandrere» fra Asker!

 

«Skøytesport» april 2011: Region Innlandet lanseres

 

Kontinuiteten i laget er godt ivaretatt gjennom hele tre løpere fra den gang: Anne Gulbrandsen fra Eidsvold Turn, Inga Anne Vasaasen fra Stange og Robin Gruben fra Nord-Odal.

Hovedtrener er Jonas Bekken, som med sine 26 år til og med er yngre enn landslagstrener Sondre Skarli. Bekken bruker tidligere hovedtrener Pål Gravem og Ståle Njåtun som rådgivere og sparringpartnere, og i tillegg har han god dialog med både trenerne på Wang toppidrettsgymnas og landslagstrenerne. Fra 2017 har Region Innlandet også et samarbeid med Olympiatoppen på Lillehammer. For øvrig opererer laget uavhengig av skøyteforbundet nå.

 

Ny frisk også på sosiale medier

Det «gamle» Innlandet-laget hadde sin egen nettside under Origo-plattformen, der det ble rapportert jevnt og trutt fram til sommeren 2014. Nå har laget startet opp med rapportering via Facebook (se lenke nedenfor), og der er det mulig for eksempel å konstatere at de nettopp har vært på en lengre treningssamling i Heerenveen.

 

Ambisjoner?

Skøyter er en idrett som stiller store krav til styrke og eksplosivitet, og løperne er utsatt for overtrening og belastningsskader om de ikke trener riktig.

Løperne på Region Innlandet opplevde gjennom 2017-sesongen lengre perioder med treningsavbrudd på grunn av sykdom eller skader. Nå velger man å snu dette til noe positivt, gjennom at både utøvere og trenere har fått økt kompetanse på hvordan man unngår sykdom og skader fremover.

Region Innlandet rapporterer både om en trener med høye ambisjoner og ikke minst om motiverte løpere, med så treningsiver at de ofte må «holdes igjen». I kommende sesong håper lagledelsen å se personlige forbedringer på alle løperne, med gode resultater i alle NM for både kvinner og menn. Minst 1 representasjon i verdenscupen, og minst 1 løper til forbundsgruppa for 2019-sesongen er de definitive målene som vi får oppgitt.

Vi tillater oss å ønske løpere og trenere i Region Innlandet all mulig lykke til i 2018-sesongen! Norge trenger mer enn ett slagkraftig treningsmiljø på skøytefronten.

Kilder: Anne Gulbrandsen og Jonas Bekken

Bildet øverst viser fra venstre: V. Hansen, R. Krøyer , A. Furnée, R. Gruben, K. Ulekleiv, T. Fløiten, I. Vasaasen, A. Gulbrandsen (fra Facebooksiden til Region Innlandet)

 

FAKTA – REGION INNLANDET

region innlandet.png

Lenker:

Facebook

Instagram

 

 

Nå tar «Skøyter 15.46.6» omsider sommerferie. Vi lover å komme sterkt tilbake i august. Ikke glem å bruke kontaktsiden vår hvis du har noe å bidra med!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *