Nytt fra inn- og utland 9

Har Norges Skøyteforbund (NSF) allerede avblåst satsingen mot OL 2018?! Les mer om dette, og om annet smått og stort fra de siste ukenes nyhetsbilde.

  • Norges Skøyteforbund har offentliggjort et tidlig utkast til terminliste for 2018-sesongen. Her var vel mye allerede kjent fra før, men den store overraskelsen er at selveste OL-løpene i Pyeongchang ikke er vurdert som viktige nok til å komme med på lista.

Og når sant skal sies er vi helt klart på linje med NSF: Vinterens store høydepunkt er jo som vanlig sprint-VM (Changchun) og allround-VM (Amsterdam)!

 

  • Norges for tidens mest entusiastiske skøyteløper er sannsynligvis Kristian Vårvik fra TSK. Han fikk vel ikke all verdens igjen av tiden ved Norges Skøyteakademi, men Vårvik er definitivt ikke typen som gir opp av den grunn. Denne sesongen har han funnet nye treningskamerater i Jevnaker IF, og vi kan følge ham fra uke til uke via denne underholdende video-bloggen!

 

  • Video-blogg – «vlog» – er muligens i ferd med å bli årets sommer-slager? I hvert fall har også Christoffer F. Rukke (han, ja!) kastet seg på denne bølgen. I løpet av de første episodene har vi allerede rukket å få litt mer innsikt når det gjelder Rukkes nye lag. Trener er som tidligere Arne Skuterud.

 

  • Skøyteforbundets gode rekrutteringstiltak «Jenteløftet» og «Gutteløftet» ble avholdt henholdsvis i Sandefjord og Bjugn i slutten av juni. Gratulerer med vel gjennomførte satsinger – jf. disse meldingene på tiltakenes egne Facebook-sider:

Jenteløftet

Gutteløftet

jlf.jpg

Jenteløftet 2017 (foto: Ellen S. Gulliksen)

 

  • Askers nye rulleskøytebane kan vel også bli gull verdt for rekrutteringen? Banen åpnes offisielt den 26.august, og Ida Njåtun prøver den ut i dette NRK-innslaget. Også Christoffer Rukke har innslag fra banen på sin tidligere nevnte blogg.

 

  • Apropos rulleskøyter – tidligere i sommer ble EM på rulleskøyter avholdt i Portugal. Ingen nordmenn med, så vidt vi forstår, men mange andre kjenninger, og løpene er å finne på denne Youtube-kanalen. Resultater her.

 

  • Fra det store utland tar vi med at de danske skøyteløperne har fått økonomisk støtte til sin satsing mot OL. Støtten går spesielt til Elena Møller Rigas og Viktor Hald Thorup. Sistnevnte hadde vi et portrettintervju med i fjor sommer – les det om igjen her!

 

  • Rosinen i pølsa denne gangen blir et stort portrettintervju med selveste Shani Davis, gjennomført av Det internasjonale skøyteforbundet ISU. På spørsmål om å trekke fram et høydepunkt fra sin karriere, gir den store mesteren et noe overraskende svar. Les intervjuet i sin helhet her.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *