Nye aldersrekorder for gutter

Norsk sprint har de siste årene begynt å hevde seg på internasjonalt nivå. Og ting kan tyde på at dette vil fortsette noen år til.

For vår oppdaterte oversikt over uoffisielle aldersrekorder pr. 01.07.2017 viser at det er kommet flere endringer siden 2015 både på 500 og 1000 m – og ingen på lengre distanser.

Mange husker sikkert at både Henrik F. Rukke (2016) og Odin By Farstad (2017) har satt juniorrekorder i Calgary. I tillegg har både Rukke og Bjørn Magnussen sprengt 36-sekundersgrensen på lavlandsbane. I denne sammenhengen passer det også å minne om at Allan D. Johansson ble juniorverdensmester på 1000 m i Helsingfors, akkurat som Håvard Lorentzen greide for noen år siden.

I avslutningsløpene i Calgary senket også Johansson Lorentzens gamle 17-årsrekord på distansen med nesten 1,5 sekund.

Så jo; vi våger påstanden om at norsk sprint står sterkere enn på veldig lenge hvis dette kan holdes vedlike!

ALDERSREKORDER GUTTER PR. 01.07.2017

aldersrekorder gutter 2017.png

NB! Alderen måles ved inngangen til sesongen.

 

Hva så med de lengre distansene? Vel, tidene til «superjunior» Sverre L. Pedersen viser seg fortsatt veldig vanskelig å gjøre noe med, forståelig nok. Vi noterer likevel med glede at Tobias Fløiten var nokså nær bestetiden på lavlandsbane da han gikk på 4.05,38 i 14-årsklassen sist sesong. Dette skjedde under junior-NM i Stavanger.

 

Sist, men ikke minst: Håvard Bøkkos tid på 5000 m fra Calgary i november 2005 står ikke bare som norsk rekord, den har også overlevd 11 sesonger som verdensrekord for juniorer. Slå den!

 

Les også: Nye aldersrekorder for jenter

 

Bildet øverst: Henrik F. Rukke og Bjørn Magnussen (instagram.com/henrikfr)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *