Nytt fra inn- og utland 8

Norges Skøyteforbund (NSF) har avholdt sitt ting i Bergen. Les mer om det viktigste derfra og andre nyheter fra nære og litt fjernere strøk!

 • Valgkomiteens forslag til president og andre tillitsverv gikk gjennom uten debatt. Dermed er Mona Adolfsen fra Romerike kunstløpsklubb ny skøytepresident, og Frode Bøhm fra Stavanger Sandnes Skøyteklubb ny visepresident.

 

 • Fra tinget nevner vi også at ingen av de utredete alternativene for den såkalte NM-uka gikk gjennom. Ubekreftede rykter forteller at man i stedet har gått inn for å avvikle NM allround, sprint og enkeltdistanser i løpet av en fire dagers NM-helg(!) Denne skal visstnok avvikles første gang i 2020-sesongen, men inntil videre har vi litt vanskelig for å tro at dette kan være sant. Følg eventuelt med på NSFs nettsider for flere detaljer etterhvert.

 

 • Junior-verdenscupen neste sesong «tyvstarter» med løp i Calgary allerede i august. Her har NSF visstnok bestemt at Norge ikke skal stille til start (?) Avgjørelsen virker merkelig, med tanke på at landslagsløpere stadig sendes til Calgary på treningsleir, og ikke minst den valfarten til OL-hallen som skjer på slutten av hver sesong.

 

 • Sesongen 2017/18 starter den 21.oktober med Norgescup 1 på Hamar. 100-meteren ble innført som ny NC-distanse. Siste helg i oktober blir det NM enkeltdistanser i Stavanger. Tidligere er det bestemt at verdenscupåpningen går i Heerenveen i november.

 

 • Prosjektet Skøyteglede skal videreføres, med en ny tildeling på hele tre millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB. Prosjektet har tidligere fått fem millioner (2013) og tre millioner (2015).

 

 • De norske toppløperne har derimot ikke tilgang til millioner. Denne gangen noterer vi at Aktiv-løperen Marius Bratli søker sponsorer via egen kampanje på nettsiden «SPONSOR.me».

 

mb.png

 • Ellen Bjertnes har valgt en litt annen måte å skaffe seg pengestøtte på. Hvis du kjøper produkter via Ellens side på nettbutikken Explendo støtter du henne med 50 % av kjøpesummen. Hege Bøkko er for øvrig ansatt som prosjektleder i Explendo.

 

 • Ida Njåtun trente i fjor med Ireen Wüst og de andre løperne i laget Justlease.nl. Dette året skal hun i følge VG oppholde seg fem uker i Heerenveen.

 

 • Tidligere verdensmester Koen Verweij reiser derimot fra Nederland til Russland (!) for å trene under landslagstrener Poltavets, som han kjenner fra sin tid i det nederlandske laget TVM. Verweij er egentlig medlem av Team Plantina, og både laget og nederlandske medier virker mildt sagt overrasket over dette trekket.

 

 • Det russiske nyhetsbyrået Tass gikk tidligere denne uka ut med en melding om at EM i Kolomna kommende vinter går som planlagt. Bakgrunnen for at det har vært tvil om dette er avsløringene i den såkalte McLaren-rapporten om uregelmessigheter i OL 2014. Så vidt vi forstår er russiske skøyteløpere nå «frikjent» fra mistanke, ihvert fall i denne omgang.

 

 • Det internasjonale skøyteforbundet ISU har nylig avholdt sin årlige europeiske hurtigløpskonferanse i Venezia. Det svenske skøyteforbundets fyldige rapport herfra er verdt å lese.

 

 

Bildet øverst: Ny skøytepresident Mona Adolfsen og avtroppende president Rune Gerhardsen (fra Facebook.com/Norges.Skoyteforbund)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *