Adelskalenderen: Haugli årets klatrer

Hvilke norske løpere på herresiden hadde framgang på Adelskalenderen siste sesong?

13 norske løpere på et nivå som gir dem plass på Evert Stenlunds Adelskalender hadde tidsmessig framgang sesongen 2016-17. Av disse er det fire løpere som hadde vesentlig framgang: Allan Dahl Johansson, Vetle Stangeland, Magnus Bakken Haugli og Jacob Anspach Klippen.

To løpere er nye på adelskalenderen: Eirik Skavhaug Nergaard og Magne Notland. Begge bør ha potensiale til ytterligere forbedringer – ikke minst på 10 000 m, hvor de debuterte på langt fra toppforhold.

adeltst.png

Av andre løpere som har forbedret sin adelskalenderstatus siste sesong, nevner vi her de tolv beste på statistikken. Vi har tre nykommere: Thomas Lande Eriksen, Jonas Haugland og Magnus Ripsrud, og som alle tre blir spennende å følge videre. Størst framgang har Joar Våge Anspach og Sondre Glesne, fulgt av Håkon Sundøen Brørby, som jo fikk mye av sesongen spolert på grunn av en lei skade. Vi håper kan kommer enda sterkere tilbake – et håp vi for øvrig kan dele  ut til alle norske løpere.

 

adeltst2.png

Les også:

Evert Stenlunds Adelskalender – sider!

 

(Skrevet av T. Stenseng)

 

Bildet er hentet fra jevnakerskoyter.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *