Uttak til World Cup 5 i Berlin

Om World Cup 5 sies i Norges Skøyteforbunds «Uttakskriterier for internasjonal representasjon»:

Stevnet er et direkte kvalifiseringsstevne for tildeling av ekstra kvoteplasser til VM allround og VM sprint. Ved uttak til dette stevnet vil både enkeltdistanser og sammenlagt vektlegges (500m – 1000m og 1500m – 3000m kvinner og 500m – 1000m og 1500m – 5000m menn).
Stevner som tillegges vekt er Norgescup 5, NM Allround og World Cup 3 og 4.


Av disse er det bare Norgescup 5 til helga som ikke er avholdt.


Jeg er noe spent på hva som er den egentlige politikken for uttak. Rett skal være rett: Det har vært ganske greit den siste tida, sett i forhold til tidligere turbulenser. Men svar (og formen for svar) som kom i forbindelse med kritikk av uttaket til sprint NM – tyder på at det enda er en “du må’kke komme her” holdning innen NSF.


Norgescup 5 i Stavanger til helga har samla 74 deltagere ifølge den oversikt jeg har. At noen av representasjonsløperne mangler – som H. Bøkko, Lorentzen, Henriksen og Pedersen kan en forstå – da de sett i en uttakssammenheng allerede har plass. På sprintsiden er jo bl.a. Bjørn Magnussen opptatt i annen representasjon, mens av herrene særlig Henrik Rukke, Hvammen og Sæves savnes på listene til NC 5 – av damene Ripsrud og Bjertnes.

 

Påmeldte løpere i følge Rogaland Skøytekrets


Og hva med Simen S. Nilsen, M. Kristensen og Søfteland – de siste har jo ikke gått løp på uker? Hvordan skal disse kunne måles mot f.eks. Næss og Van der Horst i et uttak, når de ikke stiller opp en uke før World Cup 5? Det er i det hele tatt litt rart at NSF ikke sørger for at forbundsløperne i større grad prioriterer NC5, et stevne spesielt nevnt i uttakskriteriene.

Det var vel Ibsen som skrev: Når utgangspunktet er som galest, blir resultatet (her uttaket) originalest. Vi får bare se…


Men morsomt er det at hedersmannen Grødum gir Arendal en plass i Stavanger, og at ganske mange av våre nest beste er på plass – det er da enda litt bredde i norsk skøytesport !

 

(skrevet av T. Stenseng)

 

3 kommentarer om “Uttak til World Cup 5 i Berlin

  1. En liten kommentar: Magnus Kristensen var tatt ut til NM sprint, men stilte ikke. Men han gikk et par løp i Heerenveen, der han vel også har sin base.

    Og nå ser jeg han står på deltakerlista i Stavanger også (kanskje flere er på vei inn?)

    Enig i at det er mange spørsmålstegn ved dette uttaket, ihvertfall på forhånd…!

    1. De spørsmålstegn jeg hadde før NC 5, avklarte løperne selv i Stavanger. Har ingenting å utsette på NSF’s uttak til Berlin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *