Kulizjnikov forsvarer ikke VM-titlene

De to forrige sesongenes store sprinter har hatt en tung sesong. Nå er det klart at han ikke stiller opp verken i Pyeongchang eller i Calgary. Derimot kommer han visstnok til verdenscupfinalen i Stavanger.

Etter fjorårets meldonium-avsløring har det vært en bratt oppoverbakke for sprint-fenomenet Pavel Kulizjnikov fra Russland. Først ble han utestengt i verdenscupfinalen, men lyktes likevel med å vinne cupen på 500 m. Deretter ble han riktignok klarert av ISU i april, fordi det viste seg at meldonium kunne spores i kroppen i lengre tid enn det man opprinnelig hadde trodd.

Denne sesongen har Kulizjnikov vært mer varierende i prestasjonene; han har holdt et høyt nivå, men uten å utklasse konkurrentene slik vi har sett ham gjøre tidligere. Han er riktignok helt oppe på 1.plass på 500 m og 3.plass på 1000 m etter fire verdenscuprunder, og han er fortsatt ranket nr. 1 i verden på begge sprintdistansene. Men pga. en «lett lyskeskade» måtte han stå over både det russiske distansemesterskapet i romjulen og sprint-EM nå i januar.

I forkant av verdenscupløpene i Nagano i november presterte sprinteren nok en gang å komme i fokus for usportslig opptreden, denne gang i form av en fyllekule sammen med sine lagkamerater.

I følge den nederlandske kringkasteren NOS, som igjen siterer en russisk nettavis, har Kuizjnikov ikke vært i stand til å konsentrere seg om det sportslige, men hatt «mentale problemer» som følge av meldoniumbråket. I et forsøk på å finne tilbake til formen skal han nå stå over både VM enkeltdistanser på OL-banen i Sør-Korea og VM sprint i Calgary. Til gjengjeld skal Kulizjnikov prøve seg igjen når sesongen avsluttes med finale i Stavanger.

 

Fakta – Pavel Kulizjnikov

født 20.04.1994

personlige rekorder:

33,98 (verdensrekord)

1.06,70

1.47,26

7.04,65

 

VM sprint:

nr. 1 2015 og 2016

 

VM enkeltdistanser:

nr. 1 500 m 2015, 500 m 2016 og 1000 m 2016

 

Verdenscupen:

16 seire på 500 m

7 seire på 1000 m

Vinner sammenlagt på 500 m 2015 og 2016

Vinner sammenlagt på 1000 m 2016

 

Skøyteranking pr. desember 2016:

Nr. 6 totalt (som best nr. 2)

Nr. 1 på 500 m

delt nr. 1 på 1000 m

 

 

 

Heller ikke Brittany Bowe…

…stiller opp for å forsvare sin tittel fra forrige sprint-VM. Hun deltok ikke det amerikanske uttaket tidligere i januar, og er dermed uaktuell iflg. oppslaget hos NOS. Derimot skal hun være klar for VM enkeltdistanser.

 

 

Bildet av Pavel Kulizjnikov er hentet fra russkating.ru

 

PS! Visste du at det går an å abonnere på nyheter fra Skøyter 15.46.6? Se nederst til venstre på siden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *