Nytt fra inn- og utland

Her er årets første utgave av vårt nyhetssveip med stort og smått fra skøytesporten! Den største nyheten så langt er vel at verdenscupfinalen er flyttet fra Tsjeljabinsk til Stavanger. Vi har også notert mye annet rart i løpet av de to første ukene i det nye året.

  • Som så mye annet er altså også verdenscupfinalen på skøyter tatt fra Russland. Bakgrunnen er selvsagt den såkalte dopingskandalen. Men foreløpig er det ikke offentliggjort noen konkrete dopingtilfeller med avstengning etc. innen skøyter.

Sørmarka Arena gjorde en god innsats med sitt verdenscupstevne i fjor. Denne gangen er det altså selveste finalen som skal avholdes her, men dessverre blir det ikke mange norske løpere på startstreken slik det ser ut pr. i dag. Verdenscupfinalen går helgen etter allround-VM på Hamar, og billetter kan bestilles her.

 

  • Håvard Bøkko har gått testløp i Berlin, og sjansene for at det blir comeback i 2018 sies å være nokså store, i hvert fall hvis vi skal tro på dette oppslaget i VG.

 

  • Simen Kroken var uheldig å kollidere med en annen løper på trening før jul. Resultatet ble prolaps! Dermed ble i praksis sesongen ødelagt, og han var ikke til start i sprint-NM denne helga. Det var heller ikke superjunior Bjørn Magnussen.

På startstreken i Vikingskipet var derimot Rikke Jeppsson, som har fått forsesongen ødelagt pga. skade. I et flott comeback satte hun like godt klar ny lavlandspers på 1000 m med 1.20,79, og ble nr. 5 sammenlagt.

rj.png Rikke Jeppsson (facebook.com/rikjep)

 

  • Førstkommende helg er det junior-verdenscup i Collalbo, og det norske laget er offentliggjort av Norges Skøyteforbund. Når det gjelder neoseniorer (u-23) presiserer vi at bare de løperne som ikke har gått verdenscup senior tidligere i sesongen er aktuelle.

 

  • På den internasjonale fronten anbefaler vi en radiodokumentar om Jonny Nilsson, tidligere verdensmester og sentral bak «proff-eventyret» tidlig på 1970-tallet. Radiodokumentaren kan høres via Sveriges Radios nettsider.

 

Nasjonale mesterskap

  • Mer Sverige: I Stockholm denne helga har det vært svenske mesterskap både i sprint og allround.

Sprintmestere ble Eva Lagrange og David Andersson, og allroundmestere Eva Lagrange (!) og Nils van der Poel. Ved hjelp av et sinnrikt oppsett var det altså mulig å kombinere allround og sprint denne gangen, hvilket mange løpere benyttet seg av. Sju løp på tre dager? Pytt, pytt!

  • Det finske sprintmesterskapet i Seinäjoki ble oppskriftsmessig vunnet av henholdsvis Elina Risku og Mika Poutala.

 

  • USA har kåret mestere på enkeltdistanser, men SpeedskatingResults har også beregnet sammenlagtvinnere: Carlijn Schoutens og Emery Lehman. Om dette er offisielle allroundmestere, fremstår som høyst uklart.

 

  • Også Belgia og Canada har kåret distansemestere de to siste ukene. Alle resultater kan finnes på SpeedskatingResults.

 

  • Sist, men ikke minst! I kveld tirsdag 17.januar 2017 sendes et halvtimes program om Knut «15.46.6» Johannesen på NRK1. Programmet starter kl 2025, men kan også ses i ettertid her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *