Ny bok: Alt om skøyter 2017!

Alt om skøyter 2017 er ute i handelen. 250 sider spekket med statistikk, noteringsplass til NM, EM og VM, og ikke minst intervjuer med fremadstormende løpere.

Etter mange års fravær var den klassiske bokutgivelsen «Alt om skøyter» tilbake foran 2016-sesongen. På 1960- og 70-tallet ble det gitt ut årlige hefter med oppdatert skøytestatistikk, og ikke minst plass for notering fra mesterskap som ble sendt på radio og TV.

Undertegnede har ikke sett noen salgstall fra den gangen, men jeg har en mistanke om at opplaget var temmelig stort. Det ble ihverfall regnet som noe av en folkesport «å notere rundetider», servert av først og fremst Per Jorsett i NRK.

Etter mange år med andre publikasjoner (Skøyter i radio og TV, Skøyteboka), eller uten noe som helst, ble det takket være Lars Finsen blåst liv i «Alt om skøyter» igjen for ett år siden. Og etter det vi forstår ble boka en suksess, også målt i salgstall. Håpet må nå være at det kan dannes en base av trofaste kjøpere, slik at dette igjen kan bli en fast og årviss utgivelse.

Alt om skøyter 2016 – radiointervju fra To indre og vekk me’n

For selv om mange etter hvert har vent seg til å finne både resultater og rekordlister via internett, er det fortsatt noe helt eget i det å ha dem samlet i en fysisk bok. Og så har vi selvsagt prikken over i’en – muligheten til å notere «live» foran TV-skjermen. Jeg har en mistanke om at det er mange som stadig dyrker, eller ønsker å dyrke, denne litt særnorske aktiviteten.

 

Rekorder og statistikk

Når det gjelder det konkrete innholdet i Alt om skøyter 2017, er det ikke mange sprell utgiveren kan tillate seg å gjøre fra år til år. Verdensrekorder, norgesrekorder, mesterskapsrekorder av alle slag – alt dette får du selvsagt servert på et sølvfat. I tillegg kommer bestenoteringer på de såkalte lavlandsbanene, på utendørsbaner og utendørs lavlandsbaner. Du får nasjonale rekorder og banerekorder fra inn- og utland, og du får tidenes beste på alle relevante distanser.

Noteringsskjemaene er nevnt: Den klassiske serien NM, EM og VM kan imøteses med vissheten om at man kan føre rundetider og poengsummer rett inn i Alt om skøyter 2017! Vel og merke dersom du faktisk skaffer deg boka da, selvfølgelig!

 

Nye norske skøyteløpere

I gamle dager kan det virke som skøyteløperne hadde fribillett til media! Ikke bare avisenes sportssider, men også ukebladene var levende opptatt av isens helter. Slik er det definitivt ikke i dag, og derfor tror jeg mange vil sette pris på at årets utgave av «Alt om skøyter» setter av god plass til å gjøre oss kjent med noen av de som forhåpentlig skal prege resultatlistene på Norges vegne i årene framover. Ellen Bjertnes, Aleksander Waagenes, Allan Dahl Johansson og flere andre har svart på Finsens utfordrende spørsmål om drømmer, ambisjoner og kosttilskudd (!)

Sist, men ikke minst: 2017-utgaven rundes av med en imponerende oversikt over skøytebaner og skøyteklubber i Norge – en fin avslutning for den skulle ha blitt inspirert til litt fysisk utfoldelse!

Om leseren skulle være i tvil: Alt om skøyter 2017 er definitivt verdt sine kr 200 (porto kommer i tillegg). Boka kan bestilles direkte fra lars.finsen (krøllalfa) ortygia.no.

Alt om skøyter har sin egen nettside

 

P.s! Gamle dagers «Alt om skøyter» er fortsatt mulig å få tak i. Prøv for eksempel et søk på nettauksjonen QXL.

aos65Klassisk «Alt om skøyter» !

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *