Nytt fra inn- og utland 7

Russlands storsprinter Pavel Kulizjnikov er atter en gang i hardt vær. Og Norges verdenscuplag til Astana og Heerenveen er offentliggjort. Les mer om dette og andre nyheter fra de siste dagene.

  • I følge den nederlandske avisa «De Telegraaf» var Kulizjnikov på fylla natt til torsdag. Sammen med bl.a. lagkamerat Ruslan Murasjov vakte han såpass med oppstandelse i Japan at politiet måtte kontaktes.

Den polske landslagstreneren for Russland Pavel Abratkiewicz siteres på at «Det var dumt, utrolig dumt at de gjorde dette. Og til overmål et par dager før konkurranse. Om det blir sanksjoner av dette er opp til forbundet.»

Kulizjnikov greide til tross for nattlige utskeielser å prestere godt på isen i Nagano: det ble 5.plass på 500 og 3.plass på 1000 m. for verdensmesteren fra Vorkuta.

 

  • Nederlands superløper Jorien ter Mors (26) har tatt en viktig beslutning: Fra og med nå satser hun for fullt på 400-metersbane. Etter en forholdsvis tung start på kortbanesesongen ble beslutningen offentliggjort sist onsdag. Ter Mors skal visstnok likevel delta i kortbane-VM der Nederland går for medalje i stafett.

 

Som hurtigløper trengs det vel knapt noen presentasjon av Jorien ter Mors, hun har allerede vist at hun kan kjempe med verdens beste både som sprinter og allrounder. Til verdenscupen i Astana er hun kvalifisert for deltakelse på 500, 1000 og 1500 m.

jtm.png Jorien ter Mors (iskate.nl)

 

  • Blant dem som antakelig skal møte Ter Mors i Astana er regjerende sprintverdensmester Brittany Bowe. Hun årsdebuterte i Salt Lake City sist lørdag, med den respektable tiden 38,50.

 

 

  • Norgescup 3 ble arrangert på nytt banedekke i Vikingskipet sist helg. Pga. lavtrykket lå det til rette for gode tider, og dette kom også spesielt ved Ellen Bjertnes (1.18,92 og 2.00,89). Vi nevner også Henrik F. Rukke, som fikk se 35-tallet på 500 m. for første gang i år. Ellers er det verdt å merke seg at hele 5 juniorløpere kom under 4 minutter på 3000 m. – hvorav 2 junior B – løpere!

Stange Sportsklubb har lenke til resultater og opptak fra løpene

 

 

  • Norges Skøyteforbund har tatt ut følgende lag til verdenscupen for junior i Minsk kommende helg:

 

Ane By Farstad, Ragne Wiklund, Magnus B. Haugli, Vetle Stangeland, Marius Bratli, Allan D. Johansson, Odin By Farstad og Bjørn Magnussen.

 

For første gang har også «neoseniorer» fått sitt eget verdenscuptilbud! Norge sender Camilla Lund, Ellen Bjertnes, Martine Ripsrud, Sofie K. Haugen, Magnus M. Kristensen og Henrik F. Rukke til konkurransene i denne klassen. Distansene for begge kjønn er 500, 1000, 1500 og 3000 meter.

Vi kommer tilbake med rapport når løpene i Minsk er vel overstått!

 

Til Heerenveen reiser ytterligere seks løpere: Camilla Lund, Sofie Haugen, Ole B. Næss, Henrik Rukke, Magnus M. Kristensen og Allan D. Johansson. Dvs. hele 16 norske løpere til Heerenveen!

For ordens skyld: De norske kvotene pr. distanse er som følger:

(menn)
500 meter – 2
1000 meter – 4
1500 meter – 4
10 000 meter – 4

(Kvinner)
500 meter – 2
1000 meter – 3
1500 meter – 3
5000 meter – 2

Som et apropos nevner vi at følgende nederlendere ikke kommer til Astana:

Ireen Wüst, Jorrit Bergsma, Sven Kramer, Patrick Roest, Douwe de Vries, Kjeld Nuis og Jan Smeekens!

 

 Bildet av Pavel Kulizjnikov er hentet fra Facebook.com/pav.kulizhnickov

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *