Juniorverdenscup i Minsk

Det ble mange turer til seierspallen for de norske deltakerne da juniorer og neo-seniorer møttes til verdenscup i Minsk denne helga. Både Martine Ripsrud (500 m), Sofie K. Haugen (3000 m) og Magnus M. Kristensen (1500 m) gikk helt til topps blant neo-seniorene.

Verdenscupen for junior ble lansert i 2009-sesongen, og siden den gang har man prøvd forskjellige varianter, også regionale konkurranser med felles finale.

Denne sesongen skal det være tre konkurranser, alle i Europa, og dermed med overveiende europeisk deltakelse. Nå i helga var det for eksempel ingen amerikanske deltakere, verken blant juniorene eller neoseniorene. Men sportslig sett var det uansett et høyt nivå, spesielt i juniorklassen.

De beste norske junior-resultatene i Minsk sto Bjørn Magnussen (18), Odin By Farstad (18) og Allan Dahl Johansson (18) for, med 2.plasser blant nesten 60 deltakere henholdsvis på 500, 1000 og 1500 m.

Blant utlendingene imponerte kanskje Darja Katsjanova (19) fra Russland mest med sin 500 m; med 38,39 på 500 m ville hun ha hevdet seg godt også mot de beste seniorene i verden.

Neo-senior

Når det gjaldt nyskapningen verdenscup for neo-seniorer (U-23), noterer vi at deltakelsen var mye mer beskjeden enn i juniorklassen. I tillegg til USA og Canada glimret gode skøytenasjoner som Nederland og Japan helt med sitt fravær. Den sterkeste konkurransen kom dermed først og fremst fra russiske løpere.

Norge vant hele 3 distanseseire i denne klassen. Ser vi junior og neo-senior under ett, kan vel Magnus M. Kristensens (20) 1500 m anses som det beste resultatet, for med tiden 1.50,05 ble han kun slått av én juniorløper – kineseren Kahanbai Alemasi (18).

Martine Ripsrud (21) hadde den 4.beste tida totalt på 500 m, og Sofie K. Haugen (21) den 3.beste på 3000 m – men disse to vant altså også neoseniorklassen. Også Ellen Bjertnes (21), som ble nr. 2 (3) på 1000 m; og Camilla Lund (22), som ble nr. 2 (4) på 3000 m, fikk med seg gode resultater fra Minsk.

clsh.png

Camilla Lund og Sofie K. Haugen på seierspallen etter 3000 m (Facebook.com/speedskatingbelarusminsk)

Blant guttene tok Magnus M. Kristensen en 4.plass på 1000 m – 5.plass hvis vi også tar med juniorene.

Førstkommende fredag er det ordinær verdenscup for senior i Astana, Kasakhstan. Både  Martine Ripsrud og Ellen Bjertnes fra Minsk-laget er klar for deltakelse der.

Alle resultater fra juniorverdenscupen i Minsk

Mange fine bilder tatt av arrangøren

Svenske forviklinger på vei til Hviterussland

 

Bildet av Magnus M. Kristensen er hentet fra Instagram-siden hans.

 

 

PS! Visste du at det går an å abonnere på nyheter fra Skøyter 15.46.6? Se nederst til venstre på siden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *