Verdenscupen i Nagano

En sykdomsplaget Hege Bøkko var Norges beste da verdenscupen fortsatte i Nagano. Hun fikk karrierens beste individuelle plassering med 5.plass på 1000 m, og 500-meteren var også meget overbevisende. Her ble det norsk lavlandsrekord med 38,57.

Denne verdenscuphelga ble noe av en kuriositet, særlig på lørdagen, da ISUs elleville nyvinninger fikk råde grunnen omtrent fritt. Det gikk i lagsprint, lagtempo og fellesstart, der man fra og med denne sesongen til overmål har innført semifinaler – uvisst av hvilken grunn.

Det kan neppe være noen tvil om at denne måten å arrangere en verdenscup på har én hovedvirkning, nemlig at løperne tvinges til å spesialisere seg, og/eller stå over løp, hvis de skal ha sjanse til å hevde seg. Og virkningen av dette igjen, er at et lag som Nederland vil profitere på sin store bredde sammenliknet med de øvrige nasjonene. Som illustrasjon kan nevnes at Nederland hadde 28 påmeldte løpere til Nagano; Norge hadde 8.

nagano

Her er Nagano!

 

Langdistansekrise?

Skøytesportens orakel Nils Meland melder at Norge aldri tidligere har vært uten deltakere i A-gruppa på 5000 m. Dette skjedde altså for første gang nå i Nagano, og det vil gjenta seg i Astana ettersom ingen av de fire som prøvde å rykke opp greide oppgaven. Heller ikke på kvinnesiden har Norge løpere på A-nivå når det gjelder langdistanse nå.

 

Oppsummering av de norske løpernes prestasjoner i Nagano

Hege Bøkko 13 (500) – 5 (1000)

Hege hadde sykdom i kroppen hele helga, og valgte derfor å stå over 1500 m i B-gruppa på søndag. Desto mer imponerende å slå sin egen norske lavlandsrekord på 500 m med tre tideler (!) I tillegg kommer som sagt 5.plassen på 1000 m. Tidligere beste verdenscup-plassering var 7.plass fra Stavanger i januar. Terningkast 5

 

Håvard H. Lorentzen 12 (500) – 9 (1000)

Kluss i åpningen ødela 1000 m for Lorentzen, som likevel greide å beholde plassen i A-gruppa på begge distanser. Terningkast 4

 

Ida Njåtun 14 (1000) – 13 (1500) – B7 (3000)

Den tidsmessige framgangen bekrefter at OL-banen i Nagano passet Ida mye bedre enn Harbin. Vi belønner framgangen med en snill firer på terningen. Terningkast 4

 

Sindre Henriksen B5 (1500) – B10 (5000) – 6 (lagtempo)

Både på 1500 m og lagtempo hadde Henriksen tidelene mot seg denne gangen. Også han viste likevel tendenser til bedring til tross for problemer med den ene skøyta. Terningkast 4

 

Thomas H. Søfteland B9 (5000)

Søfteland ble fragått av parkameraten Tsuchiya, som også vant B-gruppa denne gangen, helt fra start. Ut fra dette syns vi prestasjonen står til godkjent, og Søfteland er tilbake der han bør være, dvs. på 6.30-nivå på 5000 m. Terningkast 4

 

Sverre L. Pedersen 7 (1500) – B5 (5000) – 6 (lagtempo)

Skuffelsen var stor da Pedersen ikke greide å vinne fredagens 5000 m, der han på forhånd var nokså stor favoritt. 1500 m var positiv, i hvert fall plasseringsmessig. Terningkast 3

 

Simen S. Nilsen B21 (1500) – B8 (5000) – 6 (lagtempo)

Vi aner vekslingsproblemer etter 700 meter mot Denny Morrison, og dermed ble resultatet begredelig på 1500 m. 5000 m var tross alt helt OK både tidsmessig og plasseringsmessig. Terningkast 3

 

Espen Aa. Hvammen disk. (500) – B22 (1000)

Terningkast 2

 

Verdenscupen sammenlagt

ISU har ikke offentliggjort noen lister over verdenscupen sammenlagt, verken etter Harbin eller Nagano. Det er derfor med store forbehold vi sier at foreløpige ledere er Heather Bergsma i dameklassen og Sven Kramer i herreklassen.

hb

Heather Bergsma (tv.nrk.no)

 

Når det gjelder enkeltcupene merker vi oss at Håvard H. Lorentzen er nr. 5 på 1000 m, og Hege Bøkko er nr. 6 på samme distanse. Sverre L. Pedersen er nr. 9 på 1500 m.

 

Verdenscupen tar nå en pause, før den fortsetter i Astana første helg i desember. Neste helg er det verdenscup for junior og U-23 (neosenior) i Minsk, Hviterussland.

 

Alle resultater fra Nagano og stillingen i verdenscupen

 

 

Bildet av Hege Bøkko er hentet fra facebook.com/hegebokko

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *