Nytt fra inn- og utland 6

Denne gangen kan vi melde at Norges skøyteforbund har fått sin egen veterankomité (bildet ovenfor)! I tillegg har vi nytt både fra Norgescupen og resten av skøyteverden…

 

  • Først nytt om den økonomisk tilstanden i Norges Skøyteforbund (NSF). Før helga meldte NSF nemlig om at bilprodusenten Kia er ny samarbeidspartner ut 2017-sesongen, med mulighet for forlengelse. Hva avtalen innebærer, og hva den eventuelt betyr for de løperne som har avtaler med andre bilprodusenter, vites ikke. Vi velger inntil videre å tolke nyheten positivt.

 

  • Veteranene i norsk skøytesport har organisert seg under ledelse av Frode Eidsmo og en fire manns sterk komité. Komiteens mål er å organisere veteraner og deres aktivitet på en god måte innenfor NSF. Les mer om denne nyskapningen.

 

  • Treneren for det sør-koreanske landslaget, Erik Bouwman, er «løst fra kontrakten», halvveis i sin kontraktsperiode. I et intervju med den nederlandske avisa De Telegraaf er han ikke nådig mot den konservative holdningen som råder innen koreansk idrett. De eneste koreanerne han har tro på foran OL på hjemmebane er Lee Sang-hwa og Mo Tae-bum, som trener i Calgary.

 

  • Sist helg gikk første runde av verdenscupen 2017 av stabelen. Som en liten epilog til vår hovedsak fra Harbin må vi i all anstendighet nevne den uheldige Ruslan Murasjov. Først ble han diskvalifisert etter tyvstart på lørdagens 500-meter. Dermed måtte han stille i første par i B-gruppa på søndagen. Her fikk han 34,88 – nok til å slå parkameraten Kjeld Nuis med 0,75 sekunder (!), og også bedre enn landsmannen Kulizjnikovs vinnerløp fra A-gruppa.

Men akk – det ble disk. for Murasjov igjen, denne gang for feil på transponderen som brukes til tidtaking. Dermed står han fortsatt med 0 verdenscup-poeng på distansen så langt denne sesongen. Vi får tro dette endrer seg radikalt allerede i Nagano.

murashov Ruslan Murasjov (russkating.ru)

 

  • Også Sindre Henriksen var uheldig i Harbin. Nå viser det seg at fallet på 1500 m medførte skade på den høyre skøyta. Dette lar seg ikke reparere før etter løpene i Nagano, slik at vi må regne med begrenset suksess for den ferske norgesmesteren der.

 

  • Har du sett at nettsiden Skøyteranking nå lager lister over sesongens beste løp – korrigert for høyde over havet og lufttrykk? Listene er oppdatert etter verdenscupåpningen, så vi anbefaler å ta en titt!

 

  • Sist helg gikk Norgescup 2 av stabelen på Jevnaker kunstisbane. Det var noe under 50 deltakere totalt, men på 3000 m kvinner senior var nok en gang 0 (null) løpere til start. Kommende helg kommer Norgescupen til «ny» is i Vikingskipet, og da vil det forhåpentlig se bedre ut. Her skal det også kjempes om plasser til verdenscup for senior (Astana, Heerenveen) og junior/neosenior (Minsk). Blant påmeldte løpere til Hamar finner vi Fredrik van der Horst (3000 + 10 000 m).

Ledere i Norgescupen etter to runder er henholdsvis Martine L. Bruun og Eirik S. Nergaard for senior, og Trine Hauan og Magnus B. Haugli for junior.

 

  • «Hvem er denne karen», som gikk på 36,47 og 1.12,28 (Berlin) i sine første løp på 11 måneder? Jo, det var Johann Jørgen Sæves. Pga. utenomsportslige hendelser er han forhindre fra å konkurrere i Norge inntil videre, men vi merker oss uansett at han allerede er 4.beste nordmann på lavlandsbane med disse tidene.

 

  • Radioprogrammet «To indre og vekk me’n» har fått NRKs hovedkommentator Carl Andreas Wold i tale i en spesialsending som ligger tilgjengelig på nett. Her får vi nyttig informasjon om planene for dekning av sesongen som kommer, og et lite spark til sure skøytesupportere på kjøpet.

 

 

Pssst! Visste du at det går an å abonnere på nye saker fra Skøyter 15.46.46? Følg oppskriften nederst på sida, og du er inne før du vet ordet av det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *