Nytt fra inn- og utland 3

Norgescupens første runde er avviklet i Stavanger, og de aller fleste internasjonale stjernene har også tatt sine første famlende steg på isen. Men det var Camilla Lunds superløp i Inzell som virkelig overskygget alt annet denne helga. Les mer om dette og andre nyheter fra de siste par ukene.

 • For ordens skyld starter vi i Sørmarka Arena, der Norgescup 1 gikk av stabelen i går og i dag.

Distansevinnere i seniorklassen ble Espen Aa. Hvammen (500-1), Simen Kroken (500-2), Håvard H. Lorentzen (1000), Thomas H. Søfteland (1500 og 5000 m) og August T. Haugen (3000 m); Hege Bøkko (500-1 og 1000-1), Martine L. Bruun (500-2 og 1000-2), og Marit F. Bøhm (1500 m). Ingen seniordamer gikk 3000 meter!!

 

 • Camilla Lund fra Leinstrand fikk noe av et gjennombrudd da hun senket sin personlige rekord på 3000 m med 8 (!) sekunder under de internasjonale løpene i Inzell. Dermed ble hun nr. 4, kun slått av storheter som Sablikova, Joling og Wüst. Intet mindre enn oppsiktsvekkende! Også på 1500 m ble det ny fin personlig rekord for Camilla: 2.01,72.

Bildet ovenfor er hentet fra Camilla Lunds instagram-side.

Neste helg er det NM enkeltdistanser i Bjugn. Mesterskapet er viktig for de som vil delta i verdenscup og internasjonale mesterskap senere i sesongen.

 

 • Fra internasjonalt hold har vi merket oss at mange «tidligere» storløpere igjen har deltatt i konkurranser denne høsten. Dette gjelder først og fremst tidligere verdensmester Koen Verweij (26), som så langt bl.a. har satt banerekord på den nye banen i Leeuwarden (1.48,98). Det gjelder videre det amerikanske stortalentet Brian Hansen (26), som er kvalifisert for de første verdenscup-løpene i november.Vi nevner også gode, gamle Katarzyna Bachleda-Curus (36), som fikk respektable tider i Inzell forrige helg: 40,89 og 4.13. Er den polske veteranen rett og slett på vei mot sitt 5. OL?

 

 • Når vi først har vært innom noen av de «gamle», så er det vel rett og rimelig å skjele litt også til en av de kommende stjernene. Tidligere juniorverdensmester Patrick Roest (21) fulgte nemlig forrige lørdag fulgte selveste Sven Kramer til døra da begge underskred Sverre L. Pedersens gamle banerekord i Inzell: 3.39,02 på Kramer, 3.39,33 på Roest.Som mange vil huske ble Roest helt uforskyldt snytt for VM-plass i Berlin sist sesong. På Hamar i mars kan han godt være en medaljekandidat.

 

 

 • Brittany Bowe, de to siste års sprintverdensmester står over minst de to første verdenscuphelgene pga. en hjernerystelse hun pådro seg i løpet av sommeren. Les mer hos NBC Sports.
 • Skøytelotteriet for inneværende sesong er lansert. Her er det muligheter for klubbene og kretsene til å tjene noen kroner. 50 % av pålydende på kr 25 pr. solgte lodd går direkte til vedkommende klubb eller krets. Les mer hos Norges Skøyteforbund.

 

 • Norges Skøyteforbund (NSF) er blitt tilkjent støtte til sitt prosjekt «Skøyter mot OL 2022». Det er Sparebankstiftelsen DNB som via Olympiatoppen fordeler hele 25 millioner kroner over fem år, og skøyteforbundets prosjekt er blant de 10 som skal nyte godt av disse midlene.Generalsekretær Halvor Lauvstad opplyser til Skøyter 15.46.6 at NSF for denne sesongen har blitt tildelt kr 450 000. I tillegg kommer bruk av Olympiatoppens ressurser. Aktuelle løpere/miljøer vil bli orientert i forbindelse med NM enkeltdistanser neste helg.
  Les mer på om «Skøyter mot OL 2022» på NSFs nettside.

 

 • Etter mange måneders pause er radioprogrammet «To indre og vekk me’n» i gang igjen. Programmet kan nytes via programmets egen hjemmeside.

 

 • Den amerikanske sprinteren Mitchell Whitmore har fått nedsatt sin straff for bataljen i Inzell sist vinter fra 12 til 6 måneder. Han ble dermed konkurranse-klar akkurat i tide til å delta i det amerikanske uttaket til verdenscupen. Spesielt interesserte kan fordype seg i saken her.

 

 • Håvard Bøkko, Sverre L. Pedersen og Simen S. Nilsen forsvarer skøytesportens ære under TV2s spesielle lagvariant av konkurransen «Best av de beste». Serien sendes på tirsdager kl 2000. I følge Wikipedia vant Bøkko den individuelle konkurransen i 2013, og søster Hege ble nr. 2 blant kvinnene nå i 2016. Så her er det mye ære å forsvare!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *