EM 2017 til Heerenveen

Etter usedvanlig mye fram og tilbake har det internasjonale skøyteforbundet ISU nå endelig bestemt seg: “Nye EM” 2017 skal passende nok arrangeres i Nye Thialf, Heerenveen. De opprinnelige arrangørene i Warszawa har trukket seg.

EM i 2017 skulle opprinnelig arrangeres som en blanding av enkeltdistanser og sammenlagtkonkurranser, etter beslutning av ISUs kongress i 2014. Mesterskapet ble tildelt til Polen, og det skulle avholdes i Warszawa. I en periode var mesterskapet flyttet til Zakopane, men inntil nylig var igjen Warszawa satt opp som arrangør.

I 2016 gjorde ISU som kjent en ny vri på konkurranseformatet, hvilket innebærer at EM i oddetallsår skal avholdes som kombinerte sprint- og allroundmesterskap over tre dager.

I dag har ISU offentliggjort at Warszawa ikke er i stand til å stå for EM-arrangementet, og mesterskapet er i stedet tildelt Heerenveen som reservearena. Nyåpningen av Thialf stadion skal for øvrig finne sted i november.

 

Illustrasjonen av Nye Thialf er hentet fra thialf.nl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *