Tobias – lovende odøling som elsker å gå langt

Tobias Fløiten født 01.10.2001

Tobias Fløiten (15) har markert seg i flere år allerede som en gutt med stort talent for skøytesporten. I fjor gikk Tobias i den såkalte 13-årsklassen og hadde best tid på samtlige distanser her i landet, fra 500 til og med 3000 meter.

Bosted/klubb?
– Jeg bor på Sand i Nord Odal, på Prestberget, og jeg går for Nord-Odal IL, tidligere Sand IF.
Hva var det som gjorde at du begynte å gå på skøyter?
– Jeg har ei eldre søster som går på skøyter, så jeg var mye med henne. Istedenfor å se på ble jeg med selv også, og ble fort «bitt». For dette var moro. Også bor jeg jo bare et steinkast fra banen på Prestberget hvor det er mye aktivitet på hele vinteren.
Hva er det beste med skøytesporten?
– Det beste med skøytesporten er at alle er venner med alle, samt alle reisene og turene med løpere fra forskjellige klubber. Det er også en kjempefølelse å gå fort på skøyter og få gode resultater.
Er du fornøyd med treningsforholdene dine – og hvem trener du mest sammen med?
– Ja, veldig fornøyd, men litt lang kjøring til trening. Trener mest med løperne ved Wang skøytegymnas, og har da Hamar som oppmøtested. Der er det ei stor og god gruppe å trene sammen med slik at det alltid er noen å strekke seg etter.
Er det noe du savner innenfor skøytesporten?
– Ja, savner mer istid på sommeren.
Hva er din favorittdistanse?
– Favorittdistansen min er 3000 meter.
Hvem er treneren din?
– Det er Eskil Ervik og Arve Henning Ripsrud.
Har du noen hobbyer eller lidenskaper utenom skøyter?
– Ja, jeg spiller fotball i tillegg til skøyter.
Hva er ditt beste skøyteminne så langt?
– Det må være bronsemedaljen på 1000 meter i Vikingrace i 2014.

Har du noen forbilder på skøytebanen?
– Sven Kramer er det største forbildet mitt.
Hvilket mesterskap/løp satser du mot i år. Og hvilke ambisjoner har du der?
– Jeg satser mot gode plasseringer i LM, og kvalifisere meg til landskamp og Vikingrace. Har mål om å komme under 40 på 500 meter, under 1.20,00 på 1000 meter, under 2 blank på 1500 meter og under 4.10 på 3000 meter denne sesongen.
Har du noen langsiktige ambisjoner?
– Jeg trener mye og vil bli så god som mulig. Drømmer om pallplass i OL på 5000 og 10000 meter om noen år.
Og til slutt hva tenker du om 10000 meter – er det en distanse som frister og som fortsatt bør være en del av et allroundmesterskap også i fremtiden?
– Jeg synes 10000 meter fortsatt bør være med i allroundmesterskap og jeg gleder meg til å gå den. Jeg liker å gå mange jevne og harde og tunge runder.

Personlige rekorder
500 meter: 40,96 Hamar 05.03.2016
1000 meter: 1.20,11 Hamar 22.11.2015
1500 meter: 2.03,10 Hamar 21.11.2105
3000 meter: 4.15,79 Hamar 10.01.2016

(skrevet av T. Teigen)

En kommentar om “Tobias – lovende odøling som elsker å gå langt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *