Karl A

Forumsvar Lagt Inn

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
 • Forfatter
  Innlegg
 • som svar til: Kina #8774
  Karl A
  Deltaker

  De fire forbløffende 14 år gamle jentene også verdt å merke seg.

  Silja Chen og Yuanyuan Zhang (fra kortbane) og Jiarong Zhou og Aoyu Chen (fra inline). De tre første hhv 2, 4 og 3 på 5000, langt foran landslagsløperne Jiachen Hao og Dan Li.

  Vi fåri se om de fortsetter som hurtigløpere og om de i så fall slipper å bli trent i senk. Men det store beitet utenlandske trenere har så langt ikke løftet de voksne løperne. Så kanskje 16-åringer vil representere Kina på hjemmebane i 2020-OL?

  som svar til: Kina #6931
  Karl A
  Deltaker

  Update Skate navngir her seks forskjellige kinesiske treningsteam. I tillegg kommer «noen han ikke har klart å tyde navnet på» + de Rønning og Halvorsen måtte få ansvar for + eventuelle andre.

  Hva har skjedd med Henk Groen, som i fjor ble ansatt som kinesisk hovedtrener fram til OL-22?

  som svar til: VM allround Calgary #5492
  Karl A
  Deltaker

  Jeg synes også Roest-vekslinga var interessant. Og sammenligning med den som felte Semerikov i fjor synes jeg er rimelig. Har alltid hatt et vanskelig forhold til disk i skøytesporten. Mye skjønn! Har lett for å bli sur på dommeren og synes synd på den som må ut. Men regelverket har jeg aldri tatt meg tid til å lese. Før i kveld. Nå har jeg gått gjennom ISU’s «Special Regulations & Technical Rules – Speed skating». Tillater meg å ta i rekkefølge:

  Regel 251 Om automatisk tidtaking
  Denne forstår jeg ikke. Står blant annet om transponder-systemet. Løperen har en sender på seg, og signaler fra den registrerer målgang. (Hvor har de senderen? På armbindet? Får de den utlevert? Setter en funksjonær den på?)
  Men jeg finner ingenting om løpers ansvar. At det faktisk er over og ut om senderen ikke er på (jfr. Linus Heidegger – én av flere tabbeslag som har ført til annullering av hans løp).

  Meg: det står ikke noe om «diskvalifikasjon» her. Er det fordi det er opplagt at en ikke kan få registrert sluttid uten sender?

  Regel 255 Om starten
  – Den som er ansvarlig for tjuvstart nummer to diskes.

  Meg: tjuvstart ikke bra. Men har vært mye sur på starter. Holder for lenge, for streng, for snill…

  Regel 256 Om å holde banen
  Den som kutter linja i svingen diskes.

  Meg: fint om løper kunne få en advarsel. Men liker at det ikke er rom for skjønn. Videoen er beviset.

  – Den som kommer ut av egen bane og forstyrrer annen løper skal diskes.

  Meg: denne brukes sjelden mot løpere som ikke holder siste indre. For sjelden?

  Den som krysser annen bane/oppvarmingsbane med hele skøyta «kan» diskes. Kan det bevises at en har gjort det flere ganger «skal» en diskes.

  Meg: «Kan» diskes? I overkant skjønnbasert. Brukes ikke mye. Greit det.

  Regel 257 Om obstruksjon
  Veksling: løper som kommer fra indre og hindrer den som kommer fra ytre skal diskes. Løper fra ytre kan diskes om løper «acts in an obstructive way».

  Meg: mange strenge (og endel urimelige) skjønnsavgjørelser har rammet løper fra indre. Men tillegget som skal ramme pøbelobstruksjon fra ytre – har den overhodet vært brukt? Knapt. Burde brukes.

  – Løper som tas igjen: skal holde linja, holde avstand, ikke trekke opp fart. Ellers diskes. Løper som opptrer «in an improper manner» skal også diskes.

  Meg: «improper manner». Også i overkant skjønnbasert. Men her er det jo mest harmoni.

  Regel 260 Om målgang
  – Den som løfter beinet så skøyta ikke har iskontakt ved målgang skal diskes.

  Meg: brukes lite. Følges denne nøye opp?

  Ble langt dette. Hovedpoeng: regelverket legger opp til for mye skjønn!

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)