VM allround Calgary

Hjem Forum Forum 15.46.6 VM allround Calgary

Dette emnet inneholder 64 svar, har 5 deltakere og ble sist oppdatert av  Kristian Eliassen 07/03/2019 at 23:58.

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 65)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #5151 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Hvor blir det av det norske VM-uttaket? Her skal det mye til for at ikke laget blir Pedersen, Bøkko, Henriksen / Njåtun, Wiklund. Men vi får ta forbehold inntil videre.

  Noen andre land:

  (Nederland) D de Vries, Kramer, Roest / Wüst, A de Jong, Achtereekte

  (USA) Cepuran

  (Canada) Bloemen, Belchos, Gelinas-Beaulieu / Blondin, Weidemann, Maltais

  #5156 Svar

  Jeppe

  Viktor H. Thorup, Danmark, er vel klar for VM.

  #5171 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Sant nok, det er han.

  Og Russland: Semerikov, Trofimov / Lalenkova, Voronina, Kazelina. Sistnevnte må vel bare håpe på at hun ikke greier å kvalifisere seg for 5000 m.

   

  #5176 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Her er laget til Japan:

  Ryosuke og Riku Tsuchiya / Miho og Nana Takagi, Sato.

  #5251 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Ida Njåtun vant en sensasjonell VM-medalje for fire år siden. Kan hun gjenta bedriften? Fra Facebook:

  «Back in business! 🐆

  Jeg er endelig ferdig med det som må ha vært tidenes dårligst timet sykdomsperiode. Et ‘parainfluensa’-virus sørget for at VM enkeltdistanser røk, én distanse etter den andre. Det viste seg at det var en litt mer hissig forkjølelse enn jeg først så for meg, og etter hvert spøkte det og for om jeg skulle rekke turen over til Calgary og preppen til VM allround. Turen over dammen var nå på fredag, og heldigvis våknet jeg torsdag og kjente at nå var sykdommen endelig på retur! Det ble første seier så langt! 👍🏼

  I går (søndag) hadde jeg min første isøkt siden VM-preppen jeg hadde torsdag for 10 dager siden. Det blir en jobb å gjøre de neste to ukene før VM allround, og det vil nok kreve en god del tålmodighet og is i magen. Men nå er jeg bare veldig glad for at kroppen fungerer, og så overlater jeg det til tiden å vise hvor mye jeg klarer å få ut av de neste ukene. Jeg tror og håper i hvert fall at jeg har mye godt grunnlag som kommer til gode når jeg først får i gang maskineriet.

  Det var bittert å måtte se alle løpene i Inzell på TV, men desto gøyere å se mine lagkamerater lykkes så til de grader. For en inspirasjon det var! Jeg blir stolt av å være på dette laget, og ekstra motivert til å jobbe videre med meg selv. Det er jo det som er fordelen med å være et lag; lykkes én, er det en seier for alle.

  Min plan fremover, i korte trekk; smilet på, hodet opp, og så er alle muligheter åpne»

  #5266 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Jeg måtte ty til selveste Konrad Niedzwiedzki for å få det polske laget, og det var ikke all verden:

  Karolina Bosiek
  Natalia Czerwonka (R)

  Polen kommer ikke til å bruke sin plass i mennenes VM (!)

   

  #5308 Svar

  Kristian Eliassen

  Nytt VM på gang!
  I allround-VM er det 24 deltakere for hvert kjønn med en reserveliste på 6. Nasjonskvoteplasser. Hver nasjon kan stille med det antallet løpere man har kvoteplasser til inkludert plasser på reservelista, pluss en intern reserve for hvert kjønn. Kvalifiseringen begynte allerede under fjorårets VM, hvor plasser blant de 12 beste ga tilsvarende uttelling til årets VM. Dog maks to for hvert kjønn. Hvert land kan imidlertid i beste fall starte med tre løpere for hvert kjønn, så kvalifiseringen fortsatte under WC1-4. Beste tid på 1500 og 5000 (3000 i kvinneklassen)las sammen uavhengig av hvilke(t) stevne(r) tidene ble satt i. Deretter fikk man en liste korrigert for garantiplasser fra ifjor.Resultatet ble slik:
  https://www.isu.org/docman-documents-links/isu-files/event-documents/speed-skating-8/2018-19-4/championships-27/19440-sqrl-wass-2019-calgary/file

  Reservelista må leses slik at nasjoner som ikke har en plass fra før har forrang. Den «egentlige» reservelista for menn blir denne gangen: 1. Polen 2. Tsjekkia 3. New Zealand 4.Taipei 5.Italia 6. Polen.
  Sverige har ingen å sette inn med oppnådd, godkjent tidskrav. Kravet er på 6.52.00 (6.48.00 i Calgary, Salt Lake City eller Ürümqi). Polen kommer ikke med noen sier Haarberg, så da får vi se om «den polske tsjekkeren» stiller.

  I dameklassen får denne regelen ingen innvirkning denne gangen. Norge har tredje reserveplass. To eller tre norske deltakere? Scroll nederst på denne siden, så ser man at det er 21 nasjoner som har posisjonert seg.

  https://nsf.klubb.nif.no/Administrativt/Uttak%20hurtigl%C3%B8p/Kvoteplasser%20VM%202019.pdf

  Hvilke løpere hvert land stiller med begrenses av nasjonale særkrav og kvalifiseringstider (tider satt i godkjente stevner fra 1. juli 2017. Se sprint-VM tråden).  Kravet i kvinneklassen er 4.28.00 (4.24.00) på 3000.

   

  Entry List (deltakerlista) blir publisert en gang etter 20:00 i kveld!

  #5309 Svar

  Kristian Eliassen

  Noen som via Instagram eller annet vet om Haugen er i Calgary? Njåtun og Wiklund må jo være våre to sikre kort. På herresiden er vel laget SLP , Bøkko og Henriksen. Det ble jo gått løp der lørdag:

  http://136.159.129.160/Competition/Results.aspx?event_id=617&comp_id=5444

  Om Norge fører opp en reserve på herresiden, blir det så ADJ? Han er i Calgary og skal videre til verdenscupfinalen i Salt Lake City. Ulekleiv og Bakken Haugli gikk løp i Inzell denne helga.

  #5314 Svar

  Arvid Hauge

  No nærma det seg allround-VM i Calgary, det vert interessant å sjå om Sverre L.Pedersen kan ta Noregs første  VM-gull på 25 år i allround-VM. For meg er det i allefall det skeise-VM eg likar å følgje med på. Det som er skuffande med meisterskapet, er at det er berre 8 løparar på 10000meter, det burde ha vore 12.

  Kanskje ein etter dette VM vil ha ein mann på topp av Adelskalendaren, Shani Davis har vert lenge nok der no.

  Ynskjer dei norske og alle deltakarar i VM lukke til.

   

   

   

   

  #5318 Svar

  Kristian Eliassen

  Nå burde deltakerlista for lengst ha vært her. Savner også en publisering av det norske laget på siden til NSF. Om det tas ut reserver, så burde man opplyse om de er hjemmeværende eller ei.

  (Misunner de som kommer til å bivåne dette «live». Blir neppe stinn brakke (har det noen gang vært dét der?). Liten kapasitet (4000) sammenliknet med f.eks. Hamar og Inzell. Antakelig er det vel å møte opp spontant om man vil inn, men ikke bare, bare å ta seg dit.)

  https://no.wikipedia.org/wiki/Olympic_Oval

  #5319 Svar

  Kristian Eliassen

  Levetiden til OL-anleggene i Calgary (inkludert Ovalen) nærmer seg slutten. Man hadde håpet på et OL i 2026, men den søknaden trakk man. Visstnok skal kjølesystemets levetid være nær slutten, og det fryktes for at det ikke er nok penger til å åpne neste sesong.

  ‘It’s such an important pillar of our community’: Calgary athletes worry about future of WinSport track, Olympic Oval

  Sånn i et korttidsperspektiv, så virker det imidlertid som forholdene ikke akkurat er dårlige. Rett nok er det meldt høytrykk til helga:

  http://www.vaer-sentral.no/no/vaer/profesjonelle-vaerkarter/lufttrykk/nord-amerika.html

  …men Visser gikk på 6.44 på 5000 denne helga og Debruil har notert 34.11 denne sesongen…

  #5320 Svar

  Tore Jan Narvestad

  Ettersom vi er inne på de historiske perspektiver, gikk en Visser 5000 m på 6,44 i Calgary i februar for 31 år siden, da holdt det til 2. plass i OL for Leo. Nå er det Esmee som har gått, men det ble bare 6.45, 73.

  #5321 Svar

  Kristian Eliassen

  Takk for morsom korrigering. Venter stadig på deltakerlista…

  #5327 Svar

  Carl-Petter Leganger

  Da foreligger deltagerlisten på ISU’s hjemmeside.  Gå på speedskating og deretter VM allround.

  #5329 Svar

  Kristian Eliassen
Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 65)
Svar til: VM allround Calgary
Din informasjon: