Få norske høydepunkter de neste årene

Det internasjonale skøyteforbundet ISU har allerede nå spikret det meste av terminlista for de neste fire (!) sesongene. Her er oversikten som kan klippes ut og henges på kjøleskapet.

Verdenscupen ser ut til å være en gjentakende hodepine for ISU – man finner rett og slett ikke nok arrangører som vil ha dagens svulmende stevner med et utall av øvelser. ISUs har imidlertid funnet en slags motgift i form av at de som tildeles mesterskap også må forplikte seg til å holde et visst antall verdenscup-stevner. For Norges del betyr dette at VM enkeltdistanser i 2025 må «betales» med to verdenscuper i Stavanger og én på Hamar:

Som oversikten viser er junior-VM i 2026 foreløpig ikke tildelt noen arrangør, og søknadsfristen er utsatt til 15.mai 2023. Kan vi håpe at Norge skal slenge inn en søknad, slik at vi i det minste får ett sammenlagmesterskap i denne fireårsperioden?

Ellers er det altså ikke funnet plass til verken allround- eller sprint-VM i 2025 og 2027. Her får vi sette vår lit til at ISU-kongressen i 2024 tar til vettet og reverserer tidligere beslutninger.

 

Kilde: ISU Communication 2557

 

Bilde: Utendørsbanen i Baselga er reddet! Her skal det være junior verdenscup i november (icerinkpine.it)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *