Årets raskeste utendørs løp!

Vi har avsluttet hver sesong siden 2017 med å se nærmere på årets beste løp under åpen himmel. 2023-sesongen kan jo ikke bli noe unntak, så her er årets utgave!

Det skal ikke stikkes under en stol: Noen av de norske skøyteløperne er flinke til å bevege seg utendørs – andre er det ikke. Ettersom vi nå har laget sju utgaver av denne oversikten, er det også tid for å lage en slags «æresliste» hvor vi setter ekstra pris på de som jevnt og trutt har gode utendørsresultater å vise til. Se nederst i denne artikkelen!

Over til årets bestelister!
Hele fire av årets ti raskeste utendørsløp kom i juniorverdenscupen i Seinäjoki, Finland. Ellers legger vi merke til at Martine Ripsrud var en tur til Nord-Odal og satte banerekord på tampen av sesongen, og at Ole B Næss har årsbeste både på 5000 og 10 000 m. Pål M Kristensen kan vise til det samme på sprintdistansene – også han på sin hjemmebane.

Æresliste 2017-23
I løpet av disse sju sesongene er det notert tilsammen 35 årsbestetider for kvinner og 35 for menn. Her er de som har samlet flest totalt:

Kvinner

Camilla Lund 4
Ida Njåtun 4
Julie B Sjøbrend 3

Menn

Sverre L Pedersen 8
Pål M Kristensen 5
Ole B Næss 5

 

To topptider i år gir Pål M Kristensen plass på vår æresliste! (facebook.com/paalmyh)

 

Bildet øverst: Ole B Næss på hjemmebanen Nytrømoen, Tynset. (privat foto)

2 kommentarer om “Årets raskeste utendørs løp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *