Den fjerde Viking-seieren glapp for Didrik

Vikingrace i Heerenveen – også kalt «ungdoms-EM» ga et par skikkelig bemerkelsesverdige norske resultater. I alt 5 jenter og 5 gutter hevdet seg blant de ti beste i sammendraget.

Hatten av for Didrik Eng Strand (17) fra Hamar IL: På sine fire starter i Heerenveen har han tre seire og en andreplass! Pga. korona fikk han ikke deltatt i 2021 og 2022, men ellers har han 14 distanseseire av 16 mulige, og alt i alt er Didriks «Viking»-karriere rett og slett imponerende. Denne helga ble det tre personlige rekorder på det som må ha vært veldig god is i Heerenveen. 36,60 på 500 m var også norsk aldersrekord i 16-årsklassen, og sammenlagtseieren røk med en margin på kun 0,062 poeng – nederlenderen Mats Bendijk var bedre til tross for at Strand vant tre distanser.

Tilbake etter sykkelulykke
Ifølge vår hjemmelsmann på plass i Thialf hadde Didrik et stort feilskjær ved passering en runde før mål på 1000 m, og dette tapte han nok et sekund på. I tillegg noterer vi at Didriks leggbein er «skjøtet sammen med stålplater og skruer etter en stygg sykkelulykke i sommer». Han har kun vært på isen i åtte uker!

NB! Det var ikke sykkel, men fotball. Se kommentarfeltet under.

Klevstuen med sprint-sjokk
Miika Klevstuen (16) fra OSK senket den norske aldersrekorden i 15-årsklassen med hele 0,92 sekund da han vant en suveren distanseseier på 500 m. 36,13 er bedre enn Bjørn Magnussens rekord i 16-årsklassen, og det er også nr. 10 på den norske sesongstatistikken – uansett alder. Det ble en prima 2.plass sammenlagt for Klevstuen, som også er kjent for sine bravader på kortbane.

Finn Sonnekalb – Miika Klevstuen – Daniele Zampedri (foto: Ivar Njøs)

Gode norske resultater

Martine Solem (15) satte norsk aldersrekord på 1000 m med 1.21,99. I alt teller vi ti norske løpere blant de ti beste i Vikingrace 2023. I tillegg til Strand og Klevstuen er dette:

Resultater Vikingrace 2023 (SpeedskatingResults)

Resultater fra hjemmesiden til Vikingrace

Tidligere vinnere Vikingrace jenter

Tidligere vinnere Vikingrace gutter

 

Bildet øverst: Mats Bendijk – Didrik E Strand – Niels de Kruijk (foto: Ivar Njøs)

2 kommentarer om “Den fjerde Viking-seieren glapp for Didrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *