Oppsummering av nasjonale mesterskap i 2023

Sist helg ble den nye ishallen i Karlstad brukt til kåring av svenske mestere i sprint og allround. Vi tar et sveip over verdensdelene for å se hvor det er kåret nasjonale sammenlagtmestere ellers denne sesongen.

Skøytestatistiker Kenth Borgström opplyser via Facebook at nevnte svenske mesterskap var tidenes første med tre mann under 170 poeng! Ikke verst, men det er jo på tide også. Tilsvarende ble første gang oppnådd i NM-sammenheng allerede i 1982. Vi får håpe at de unge svenske løperne får fin framgang i kommende år!

Oversikten nedenfor inneholder faktisk flere land enn i fjor, både når det gjelder sprint og allround. Samtidig mangler jo viktige skøytenasjoner som Japan, Usa og Canada. Disse er dessverre med og opprettholder bildet av at enkeltdistanser er det eneste som betyr noe for tiden. Håpet er heldigvis fortsatt lysegrønt, som det heter!

Klikk her for større tabell!

P.S. Sist helg ble det også avholdt et virtuellt allround-VM 2023 i Calgary! Den som ikke fikk med seg dette, kan klikke seg inn på vårt alltid like interessante diskusjonsforum.

 

Bildet øverst: Gustav Arnell – Emil Klockar – Kaspar Norberg (instagram.com/emilklockar).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *