Nederland har EM-formen inne

Tirsdag og onsdag ble det kåret nederlandske mestere i sprint og allround. Hard konkurranse om medaljer og EM-plasser, kombinert med sedvanlig god iskvalitet, ga flere nye lavlands verdensrekorder i Heerenveen.

Lavlandsrekorder er riktig nok uoffisielle, men prestasjonene som ligger bak kan ofte være vel så sterke som de offisielle rekordene. Dette skyldes at de beste løperne konkurrerer langt oftere på lavlandsbaner enn i høyden.

Foran årets nederlandske mesterskap var det klart at forutsetningene for gode tider var på plass, i form av sterke startfelt i alle klasser, i motsetning til tilsvarende mesterskap før om årene, da flere av de beste sto over for å forberede seg til internasjonale løp. Denne gangen savnet vi egentlig kun fjorårets verdensmester Irene Schouten.

Alle de fire vinnerne av henholdsvis allround- og sprint-konkurransene lå faktisk godt an etter første dag, med tanke på å sette nye rekorder. Til sjuende og sist var det kun i sprintklassen for menn at det ikke ble rekord, for her manglet Hein Otterspeer fattige 0,010 poeng på å slå Kulizjnikovs rekord fra 2019.

Klare for EM!
Uten at vi har sett de offisielle uttakene til EM ennå, legger vi til grunn at Nederlands deltakere blir identiske med medaljørene i det nasjonale mesterskapet. Dette betyr i så fall at hele fire nederlendere får sin debut i internasjonalt sammenlagtmesterskap på seniornivå:  Marrit Fledderus (21), Marijke Groenewoud (23), Merijn Scheperkamp (22) og Beau Snellink (21).

Groenewoud gikk for øvrig i dag sin aller første 5000 m, og hun fikk notert en tid godt under 7 minutter!

Sammenlagtresultater nederlandsk mesterskap sprint

Sammenlagtresultater nederlandsk mesterskap allround

 

P.S! Gi deg selv en forsinket julegave: Abonnér på nyheter fra Skøyter 15.46.6 – se til høyre på siden her. Det går også an å følge oss på Twitter.

 

Bildet: Jutta Leerdam (nos.nl)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *