Bølgedal for Norgescupen

Den fjerde runden i Norgescupen kan knapt kalles for en suksess. Kun 22 juniorer og seniorer stilte til start i Tønsberg. Tallet i Hamar for tre uker siden var en god del større, men hvis vi tar bort de svenske deltakerne var det også der en klar nedgang i forhold til tidligere sesonger.

Alt i alt kan det altså se ut som koronaperioden har gitt et tydelig fall i aktiviteten rundt i skøyte-Norge, og dette avspeiler seg nå i deltakelsen på NC-løpene. Nedgangen blir ekstra tydelig på utendørsbaner som Tønsberg. Etter det vi kan forstå var det ingen løpere fra verken Vestlandet eller Sørlandet til stede denne helga!

(Hvilket gir oss anledning til å minne om vår «tiltakspakke» for Norgescupen for n’te gang – pakken ble fremlagt i april 2020, men Norges Skøyteforbund nekter enn så lenge å respondere på den.)

De hederlige unntakene
Noen få løpere tok altså turen til Tønsberg, og de skal selvsagt få den hederen de fortjener. I kvinneklassen imponerte Arwen Szygenda med fire nye distanseseire, og Johann J Sæves gjorde det samme blant mennene. Ellers kan vi hilse Viktor S Haukaas fra Aktiv SK velkommen som ny sammenlagtleder – hvis vi har regnet rett!

Stillingen Norgescupen senior (uoffisielt)
1. Arwen Szygenda, Sør-Fron IL 890 p
2. Hanna Svenni, Asker SK 455 p
3. Kari-Celine Reiss-Jacobsen, SSK Toten 412 p

1. Viktor S Haukaas, Aktiv SK 643 p
2. Joreen Sleeking, Hol IL 600 p
3. Johann J Sæves, Båstad IL 535 p

 

Alle resultater fra Norgescup 4 (SpeedskatingNews)
Nettsending fra løpene (Yotube) – lørdag / søndag

 

P.S! Etter at Norgescupens runde 4 var avsluttet, kom deltakerne i  «Maierløpet» på banen i Tønsberg. Forhåpentlig vil vi se igjen mange av disse navnene i Norgescupen om noen år!

 

Bildet er hentet fra Facebook-siden til Tønsbergs Turnforening / hurtigløp.

2 kommentarer om “Bølgedal for Norgescupen

    1. Det var veldig tøffe forhold i går ettermiddag, men NC-stevnet gikk med ganske greie forhold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *