Skade kan spolere sesongen for Amalie Haugland

Etter en vellykket kneoperasjon håper fjorårets norgesmester at hun blir klar til å delta i junior-VM i februar.

I flere år har Amalie Haugland (19) fra Bergen SK slitt med en cyste i kneet. Hun har likevel vært Norges beste junior, med gullmedaljer både i sprint og allround. I 2022 fikk hun også en sterk 7.plass i VM, knepent foran Aurora Løvås.

Håpet foran 2023-sesongen var at problemet skulle være borte, men i stedet var det verre enn noensinne. Dermed måtte Amalie stå over både NM enkeltdistanser og verdenscupløpene som fulgte. I november ble det operasjon i Oslo, og deretter et møysommelig treningsprogram som forhåpentlig kan føre tilbake til nye resultater på skøytebanen. I beste fall kan hun håpe på deltakelse i junior-VM i Inzell i februar, noe som uansett er siste sjanse til å delta i juniorklassen. Fra 2024-sesongen er Amalie senior.

Se innslag på e-tv.

Bildet øverst: e-tv.no

En kommentar om “Skade kan spolere sesongen for Amalie Haugland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *