Etterlengtet seier til Hanna Svenni

Hanna Svenni (20) fra Asker skøyteklubb ble lørdag den første norske jenta på seks år som vant en distanseseier i verdenscupen for neo-seniorer. Hun var best på 3000 meter, og hun hadde også nest beste tid av alle deltakere på distansen.

Med forbehold for at vi har oversett noe, er det altså ingen norske kvinner som har greid å vinne en distanse i verdenscup for neo-seniorer (U-23) siden 2017-sesongen. Heller ikke i juniorklassen kan vi se at noen norsk kvinne har greid dette de siste seks sesongene.

Asker-dobbel
Etter tredjeplass på 3000 m forrige helg har Hanna med dette sikret seg ledelsen i cupen foran finalen som går i Inzell i februar. Som om ikke dette er nok har klubbvenninnen Marte B Furneé (21) andreplass i 3000-metercupen så langt. Den eneste som greide å gå raskere enn Hanna Svenni på 3000 m denne helgen var for øvrig Jade Groenewoud, 18-årig junior fra Nederland.

…og Tveter-dobbel
Kasper Tveter vant nok en gang 1500 m og 3000 m, og han leder dermed begge cupene etter to runder. Denne oversikten viser samtlige norske deltakeres sammenlagtplasseringer etter to runder i verdenscupene for junior og neo-senior.

Resultater og sammenlagtstilling i verdenscupen

Les mer om Hanna Svenni i vår portrett-bonanza fra 2021!

 

Bildet øverst: Hanna Svenni / Marte B Furneé (facebook.com/askerskoyteklubb)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *